Αν οι μετανάστες είναι παράνομοι τότε είναι και τα μεταναστευτικά πουλιά. Και αν πρέπει να τους συλλαμβάνουμε και να τους επαναπροωθούμε το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και στα πουλιά.

Τα πουλιά όμως τα χαιρόμαστε, τα απολαμβάνουμε και τα ευχόμαστε κάθε φορά που περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας ή ξαποστάζουν για λίγο δίπλα μας. Μα και αν περνάνε το χειμώνα τους σε μας το θεωρούμε ευλογία και τα θαυμάζουμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε λοιπόν και για τους μετανάστες.

Όμως για αυτούς κάνουμε φράκτες, στρατόπεδα, γκέτο, συλλήψεις. Τους κρύβουμε, τους σκεπάζουμε, τους συκοφαντούμε και τους αγνοούμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε να κάνουμε και για τα πουλιά.

 Φροντίζουν βέβαια κάποιοι για αυτό. Στήνουν παγίδες, ενέδρες, κλουβιά, πυροβολάνε για πλάκα νόμιμα ή παράνομα. Κυνηγάνε και το λένε σπόρ και χόμπυ.

Και για το κράτος οι μετανάστες είναι χόμπυ. Τους κρατάς όσο θέλεις, να κάνουν τις δουλειές και μετά δρόμο, τους νομιμοποιείς προσωρινά και μετά έτσι, για πλάκα, τους κόβεις τη ζωή και δρόμο. Δρόμο όμως προς τα που; προς τα πίσω από κει που ήρθαν και όχι προς τα εκεί που πηγαίνουν.

Να στέλνουμε τότε και τα πουλιά πίσω. Μα εκεί έχει κρύο, αλλού θέλουν να πάνε. Εκεί έχει χειμώνα... Εκεί θα πεθάνουν.

Όσο όμως και να πυροβολήσουν αυτά πετάνε και πάνε εκεί που θέλουν. Και κάποιοι είναι δίπλα τους και τα υποστηρίζουν. Και τα χαίρονται.

Το ίδιο και αυτοί. Δεν θα τους σταματήσει κανένας χυδαίος φράκτης, άνθρωπος ή νόμος. Και κάποιοι θα είναι δίπλα τους. Να τους δίνουν κουράγιο κα υποστήριξη.

Δεν μπορούμε πάρα να είμαστε δίπλα τους. Όσο περιθάλπουμε πυροβολημένα - και θα το κάνουμε όσο υπάρχουν κυνηγοί – θα είμαστε δίπλα τους.2021 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2021 with photos of animals cared by Action for Wildlife and volunteers' stories.

 

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page