Μετά από καλοκαιρινό διάλειμμα λίγων ημερών (για κάποιους από εμάς) επιστρέψαμε στις εβδομαδιαίες μας βάρδιες.

Την Κυριακή 1/9 ήταν αρκετά – και πάλι – τα ζώα που νοσηλεύονταν στο σταθμό μας. Μεταξύ αυτών τα παρακάτω…

 

Η κλινική εξέταση του Διπλοσάινου (Accipiter gentilis) μας αποκάλυψε τραυματισμό από πυροβόλο όπλο και θραύσμα από σκάι στο αριστερό αντιβράχιο, με κάταγμα της ωλένης. 

Διάβασε Περισσότερα  Δυστυχώς, και φέτος, με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ξεκινήσαν και οι εισαγωγές τραυματισμένων μη θηρεύσιμων ειδών.

Τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο υποψιαζόμαστε ότι είναι και ο Φιδαετός (Circaetus gallicus) που νοσηλεύεται εδώ και κάποιες μέρες.

Το ευτύχημα είναι ότι και στα δύο πουλιά τα κατάγματα έχουν καλή πρόγνωση. Μάλιστα στο Φιδαετό το οστό έχει ήδη «δέσει» και ελπίζουμε σύντομα να απελευθερωθεί.

Αντιθέτως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Μπούφου (Bubo bubo), που τραυματίστηκε σε ηλεκτροφόρα καλώδιο, με αποτέλεσμα να φέρει εκτενείς νεκρωτικές αλλοιώσεις στο αριστερό αντιβράχιο. Το ζώο αυτό δε θα μπορέσει να απελευθερωθεί.

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται η έγκυος Σκαντζοχοιρίνα (Erinaceus concolor), που τραυματίστηκε από σκύλο. Ελπίζουμε να ξεπεράσει το shock και συνεχιστεί ομαλά η κυοφορία της. 

Με τη δύναμη που μας δίνουν τα ίδια τα ζώα, που συνεχώς αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, ξεκινάμε τη φετινή «σχολική» μας χρονιά.


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες