Το μήνα αυτό αυξάνονται οι εισαγωγές από χελιδόνια και σταχτάρες που έρχονται από την Αφρική για να φωλιάσουν εδώ. Παίρνουμε μεγάλο αριθμό μωρών που έχουν πέσει από τη φωλιά καθώς και ενηλίκων που μπορεί να είχαν κάποιο ατύχημα. Για τις σταχτάρες το πρόβλημα μπορεί να είναι μόνο ότι βρέθηκαν με κάποιο τρόπο (είτε πρόσκρουση σε τζάμι, είτε λάθος πλοήγηση!) στο έδαφος και μετά δεν μπορούν να απογειωθούν από μόνα τους. Τα κοντά τους ποδαράκια δεν τα βοηθάνε να πάρουν ύψος.

Συχνά μας φέρνουν τέτοια περιστατικά όπου το ζώο είναι αρκετά υγιές και απλά χρειάζεται λίγο χρόνο και μια κατάλληλη διαδικασία για να ξαναπετάξει. Οπότε, μένει συνήθως σε εμάς κάποιες ώρες ή το πολύ μια μέρα. Αλλά είναι και άλλες περιπτώσεις με κατάγματα ή με νεοσσούς που το ζώο μένει κάποιες εβδομάδες...Κάποια πάντως τα καταφέρνουν τέλεια..
Δείτε κάποια στιγμιότυπα από επανένταξη ενός Σπιτοχελίδονου και μερικών Σταχταρών...


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες