Αύξηση κρουσμάτων λαθροθηρίας

Το τελευταίο δεκαήμερο καταφτάνουν στη Δράση για την Άγρια Ζωή όλο και περισσότερα τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο άγρια ζώα. Από τα τέλη μάλιστα Νοεμβρίου το ένα στα τρία ζώα που εισάγεται για νοσηλεία είναι πυροβολημένο. Από αυτά μόνο για μία Μπεκάτσα κι ένα Κιρκίρι (είδος πάπιας) επιτρέπεται το κυνήγι τους. Τα υπόλοιπα στην πλειονότητά τους είναι αρπακτικά πουλιά. Γερακίνες, Ξεφτέρια, Βραχοκιρκίνεζα αποτελούν τα συνήθη θύματα στόχοι.

Ανάμεσα σε αυτά την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου παραλάβαμε ένα ασύνηθες και συνάμα πανέμορφο αρπακτικό πουλί, το Νανογέρακο. Πρόκειται για το μικρότερο γεράκι που εμφανίζεται το χειμώνα στη χώρα μας, όπου κατεβαίνει από το βορρά για να ξεχειμωνιάσει, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το πουλί φέρει πολύ σοβαρά τραύματα και η πιθανότητα να καταφέρει να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μικρή.

Ελπίζαμε ότι η οικονομική κρίση θα έκανε τον κάθε κυνηγό να σκεφτεί πως χρησιμοποιεί το όπλο του και να μην σπαταλάει τα σκάγια του στοχεύοντας προστατευόμενα είδη και μάλιστα αρπακτικά πουλιά που δεν τρώγονται και προφανώς τα χρησιμοποιεί μόνο για σκοποβολή. Δυστυχώς πέσαμε έξω.

Η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή αδύναμων άγριων ζώων που βρίσκουν συμπολίτες μας στη Βόρεια Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με το ΕΚΠΑΖ που έχει την έδρα του στην Αίγινα. Όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή θέλει να συνδράμει εθελοντικά ή οικονομικά στην προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο 6979914852 ή να αναζητήσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.drasi-agriazoi.gr.


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες