Η άνοιξη σύντομα θα μας αποχαιρετήσει αλλά φεύγοντας μας αφήνει δώρα, τους καρπούς της. Καρποί αυτής είναι και οι νεοσσοί αλλά και τα μωρά θηλαστικών ή ερπετών. Κάποια από αυτά, όμως, αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν βοήθειας. Η συνηθέστερη αιτία εξαιτίας της οποίας, ένα τέτοιο ζωάκι καταλήγει στην ομάδα μας, είναι η απομάκρυνσή του από τη φωλιά, είτε πρόκειται για πτηνό είτε για θηλαστικό. Συνήθως, αυτή αποτελεί τυχαίο γεγονός, ενώ κάποιες φορές οι γονείς είναι αυτοί που αποφασίζουν αν ένας απόγονός τους πρέπει να απομακρυνθεί, προκειμένου να επιβιώσουν οι υπόλοιποι. Σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τα νεαρά αυτά ζώα από τις φωλιές τους για να τα εξημερώσουν. Οι περιπτώσεις, όμως, αυτές έχουν σχεδόν πάντα δυσάρεστη κατάληξη για τη ζωή του ζώου.

Διάβασε Περισσότερα Μεταξύ των νεοσσών που ήδη παραλάβαμε είναι ένας Νανόμπουφος και δύο Χουχουριστές (φωτογραφίες). Πρόκειται για νυχτόβια αρπακτικά. Ο πρώτος βρέθηκε στο Πολύκαστρο Κιλκίς στις 20/4/2011 ενώ έφτασε στα χέρια μας στις 2/5/2011. Το διάστημα που μεσολάβησε, ο άνθρωπος που το βρήκε είχε την καλή διάθεση να το αναθρέψει. Δυστυχώς, η έλλειψη εμπειρίας από μεριάς του, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει σε εμάς με ανοιχτό κάταγμα στο αριστερό βραχιόνιο και με πολύ κακή πρόγνωση για την αποθεραπεία του. Το πιθανότερο είναι ότι το πουλάκι αυτό, αν τελικά καταφέρει να μεγαλώσει, δε θα απελευθερωθεί ποτέ. Οι παραπάνω νεοσσοί στάλθηκαν για την ολοκλήρωση της περίθαλψης και επανένταξής τους στο ΕΚΠΑΖ  στις 13/5/2011.

Το πρώτο σκαντζοχοιράκι για φέτος το παραλάβαμε χτες (17/5/2011) (φωτογραφία). Είναι υγιές αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή έως την επανένταξή του.

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες