Ο Ροδοπελεκάνος που μας ήρθε από την Καβάλα ήταν πυροβολημένος, ποιος ξέρει γιατί, μπορεί να έκλεβε… ψάρια, μπορεί απλώς να ήταν καλός στόχος λόγω μεγέθους και σχετικά μικρής μετακίνησης κατά την πτήση.

Ήταν όμως τυχερός, τίποτα το σοβαρό. Θα μείνει για να δυναμώσει, να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει εσωτερική βλάβη και να επιστρέψει στη φύση, σε ασφαλέστερη όμως περιοχή.

 Δυστυχώς ο εγκλεισμός είναι μια στρεσική κατάσταση για τα άγρια ζώα, όσο ιδανικές κι αν είναι οι συνθήκες. Έτσι ο Ροδοπελεκάνος μας εκδήλωσε αναπνευστική λοίμωξη και έπρεπε να παραμείνει μεγαλύτερο χρόνο για τη θεραπευτική του αγωγή.

Το ξεπέρασε λοιπόν κι αυτό και βγήκε στην αυλή να ξεμουδιάσει… Εκεί βέβαια ήταν ο πιο μεγαλόσωμος, η καλή διατροφή αύξησε το βάρος του στα 9 κιλά. Το μέγεθός του και ίσως και κάτι στον χαρακτήρα του τον έκανε να ασκεί εκφοβισμό (το λεγόμενο bulling) στους πολύ μικρότερους σε μέγεθος Πελαργούς και Ασημόγλαρους. Ήταν ο «βασιλιάς» της αυλής.

Κι ενώ σχεδιάζαμε την επανένταξή του στη λίμνη Κερκίνη ο καιρός άλλαξε και δυνατός άνεμος έπιασε στην περιοχή μας. Άνοιξε τα τεράστια φτερά του… κι ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόταν έναν ολόκληρο αεροδιάδρομο, κατάφερε να απογειωθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και να απομακρυνθεί από το κέντρο μας.

Λίγο αργότερα, την ώρα του φαγητού για τα υπόλοιπα ζώα της αυλής…

ω τι έκπληξη!

ο Ροδοπελεκάνος μας επιστρέφει… φαίνεται βλέπει πολύ καλά από ψηλά…

Τελικά μάλλον αποφάσισε να μείνει και για το σημερινό «τραπέζι», ποιος ξέρει τι σχέδια έχει για αύριο…

 


2021 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2021 with photos of animals cared by Action for Wildlife and volunteers' stories.

 

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page