Τρίτη πρωί 5 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε  στο 1ο ΕΠΑΛ Επανομής προσκεκλημένοι από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου. Ενημερώνουμε τα παιδιά για θέματα σχετικά με την άγρια πανίδα, την παροχή πρώτων βοηθειών σε άγρια ζώα αλλά και ζητήματα εθελοντισμού και ακτιβισμού. Σημασία δεν έχει τι κάνουν κάποιοι για κάποιο τεριβαλλοντικό ζήτημα αλλά τι κάνουμε εμείς ως άτομα και ως ομάδα

Αποκορύφωμα της συνάντησης η επανένταξη μιας Γερακίνας (Buteo buteo) που είχε φιλοξενηθεί στη Δράση για περίπου 20 μέρες.

Διαβάστε τις εντυπώσεις των μαθητών και μαθητριών της περιβαλλοντικής ομάδας μετά τη συνάντηση αυτή...

 

 

"Οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ έντονες διότι αυτός ο κύριος και πολλοί άλλοι δουλεύουν εθελοντικά για τα άγρια ζώα. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μας δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσουμε κι εμείς εθελοντικά τα άγρια ζώα."

Γρηγοριάδης Κώστας, Γκαβίδης Χρήστος, Βασιλείου Γιάννης

" Οι εντυπώσεις μας είναι πάρα πολύ καλές γιατί μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα για τα άγρια ζώα. Μάθαμε πως θα πιάσουμε ένα άγριο πουλί αν μας τύχει και πως να το φροντίζουμε μέχρι να γίνει καλά. Εϊδαμε από κοντά μια γερακίνα και μάλιστα την απελευθερώσαμε μπροστά μας. Ηταν πολύ εντυπωσιακά και όμορφα. Το κορίτσι από τη ομάδα που το έπιασε ήταν ενθουσιασμένη."

 

"Η εμπειρία που αποκομίσαμε ήταν πολύ ωραία! ¨Ηταν συναρπαστική! ¨Οταν η Γερακίνα πέταξε χαρήκαμε πολύ."

 

"Ηταν πολύ ωραία. Μάθαμε πολλά πράγματα για τα άγρια πουλιά, πως να τα πιάνουμε, τι να κάνουμε όταν τα βρούμε. Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία."

 

''Ο εθελοντής της Δράσης μας παρουσίασε ενδιαφέροντα πράγματα για την άγρια ζωή και την εμπειρία των εθελοντων.¨Ολοι μείναμε εντυπωσιασμένοι από τις γνώσεις του και από το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τα πληγωμένα ζώα χωρίς προσωπικό όφελος. Η απελευθέρωση της γερακίνας ήταν ένα μαγικό θέαμα και όλα τα παιδιά ήταν καθιλωμένα στο πέταγμά της. Η μέρα αυτή θα μας μείνει αξέχαστη"

Σόνια, Αναστασία, Βάσια.


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες