Στις 10 Ιανουαρίου βρεθήκαμε με την Οικολογική Κίνηση Δράμας στο Καλλίφυτο, ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη της Δράμας. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επανεντάξουμε μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλιφύτου μία Γερακίνα. Το πουλί είχε επανέλθει στην υγεία του έπειτα από σύντομη νοσηλεία στη Δράση και μπορούσε να αφεθεί ξανά ελεύθερο στη φύση.
Μία όμορφη εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ίδιους, μια και τα χαμόγελά τους μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε το έργο μας.

Διαβάστε τις εντυπώσεις των μαθητών όπως τις έγραψαν οι ίδιοι:

Μου άρεσε που το πουλί βρήκε την ελευθερία του. Θα ήταν κρίμα να είχε πεθάνει.

Μ.Μ.

Μου έκανε εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι, αντί να σκοτώσουν τη γερακίνα όπως κάποιοι άλλοι την θεράπεψαν. Χάρηκα πολύ που το πουλί ελευθερώθηκε, η εμφάνισή του ήταν πολύ ωραία. Σαν να ήταν το ομορφότερο πουλί στον κόσμο. 

Γ.Χ.

Εγώ πιστεύω ότι η απελευθέρωση της γερακίνας ήταν τέλεια. Επειδή άφησαν ένα άγριο ζώο μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Αυτό το πουλί ήταν σχετικά μικρό αλλά το άνοιγμα των φτερών του μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Είχε τόσο τεράστια φτερά! Επίσης επάνω του μου έκανε εντύπωση τα γαμψά του νύχια αλλά και το αιχμηρό του ράμφος.

Κ.Μ.

 Μου άρεσε πολύ εκείνη η στιγμή που ο κ. Δημήτρης άφησε τη Γερακίνα, γιατί αυτό το ζώο ήταν πανέμορφο όταν άνοιξε τα φτερά του. 

Ε. Σ.

Μου άρεσε πολύ η απελευθέρωσή της. Που την γιάτρεψαν και μας την έφεραν για να την απελευθερώσουμε μαζί. Θα μπορούσε να είχε πεθάνει αν δε ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Της εύχομαι να μην το ξαναπάθει. .

Ν. Τ
How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες