Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.) σε συνεργασία με το σωματείο "Δράση για την άγρια ζωή" ξεκίνησαν μια σειρά "μίνι" σεμιναρίων στο πλαίσιο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές.

Ο σκοπός είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το έργο της "Δράσης" αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι έχει σχέση με τη φύση, την άγρια πανίδα και ειδικότερα την φροντίδα ή περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων άγριων ζώων.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου και η απήχηση που είχε ήταν μεγάλη. Τα παιδιά που παρακολούθησαν το σεμινάριο αντιλήφθηκαν μια άλλη διάσταση της άγριας πανίδας και έδειξαν ενδιαφέρον στον τρόπο αντιμετώπισης ζώων που χρειάζονται περίθαλψη. Γνώρισαν επίσης είδη ζώων που δεν είχαν φανταστεί ότι υπήρχαν πολύ κοντά τους στο γειτονικό περιβάλλον. Έμαθαν για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μερικών από αυτών και πως να αντιμετωπίζουν μια κατάσταση αν τους τύχει (εύρεση τραυματισμένου ζώου) καθώς και που μπορούν να απευθυνθούν.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια σε άλλα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητας του Φ.Δ. κυρίως.

Λίλα Κάρτα

Γραφείο Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος Φ.Δ.


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες