Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την χαρά να απελευθερώσουμε πολλά από τα ζώα που περιθάλψαμε. Οι περισσότερες απελευθερώσεις έγιναν αθόρυβα, από τους εθελοντές της Δράσης, όταν, βέβαια, κρινόταν ότι έφθασε η σωστή στιγμή για το κάθε ζώο ξεχωριστά να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Κάποιες από αυτές έγιναν σε συνεργασία με πολίτες ή ομάδες πολιτών που βρήκαν το άτυχο ζώο ή το υιοθέτησαν. Σε κάθε περίπτωση, για κάθε ζώο που απελευθερώνεται, υπάρχει από πίσω του μια μεγάλη ιστορία με εμπλεκόμενους εθελοντές και πολλές ώρες υπεύθυνης φροντίδας.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από κάποιες, λιγοστές είναι η αλήθεια, απελευθερώσεις...

Νεροχελώνα (5/6/2017)

Επανένταξη νεαρής Νεροχελώνας που ήρθε με σπασμένο καβούκι και σαγόνι.

 

Μπούφος (7/6/2017)

Επανένταξη Μπούφου στη Φλώρινα με τη συνδρομή του Δασαρχείου Φλώρινας, το οποίο μας είχε στείλει το πουλί για νοσηλεία.

https://www.youtube.com/watch?v=b5pd_HNUAY8&feature=youtu.be

 

Γερακίνα (14/6/2017) 

Στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροδενδρίου Κοζάνης επανεντάξαμε μία Γερακίνα. Το πουλί είχε βρεθεί στην περιοχή χτυπημένο και αφού έγινε καλά μετά από μερικούς μήνες δακτυλιώθηκε και στάλθηκε πίσω για να αφεθεί ελεύθερη με τη συνδρομή του κ. Κώστα Π. που τη βρήκε και μας την έστειλε για περίθαλψη.
https://www.youtube.com/watch?v=VGbdWm9GcPU&feature=youtu.be

 

Γαλιάντρα (15/6/2017)

Με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα επανεντάξαμε μία Γαλιάντρα που έφτασε σε εμάς έπειτα από κατάσχεση. Το ΣΔΕ Δέλτα είχε υιοθετήσει τη Γαλιάντρα, αναλαμβάνοντας μέρος από τα έξοδα που κάναμε.

 

Μικρόπουλα (9/7/2017)

 

 

Μπούφος (10/7/2017)

Επανένταξη Μπούφου κατόπιν περίθαλψης. Πριν απελευθερωθεί το πουλί δακτυλιώθηκε, δηλαδή περάστηκε στο πόδι του ένα δακτυλίδι με έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης του ζώου. Η δακτυλίωσή γίνεται από άτομο που έχει ειδική για το σκοπό αυτό άδεια που δίνεται μέσω του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Γερακίνα (16/7/2017)

Επανένταξη μίας ακόμη Γερακίνας στην περιοχή που βρέθηκε. Το πουλί είχε μεταφέρθει πριν από αρκετούς μήνες στο ΕΚΠΑΖ όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης και επέστρεψε στη Δράση για απελευθέρωση.

 

Γερακίνες (2/8/2017)

Επανένταξη δύο Γερακίνων στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Τα πουλιά, μια ενήλικη αρσενική με το μικρό της, βρέθηκαν αδύνατα και εξαντλημένα στο ίδιο μέρος και μετά από φροντίδα  δύο εβδομάδων επιστράφηκαν στην περιοχή αφού πρώτα δακτυλιώθηκαν.