Η Γερακίνα είναι ένα από τα πιο κοινά είδη αρπακτικών πουλιών της Ελλάδας και τρέφεται κυρίως με ποντίκια και μικρά θηλαστικά, αλλά και φίδια, σαύρες και μεγάλα έντομα.

Κοντά στο χωριό Βροντερό της Πρέσπας βρέθηκε κρεμασμένη από τα πόδια σε ένα δέντρο μια ενήλικη Γερακίνα. Είναι φανερό πως το πουλί έπεσε θύμα της, δυστυχώς διαδεδομένης, προκατάληψης που επιμένει να ξεχωρίζει τα είδη της άγριας ζωής σε ωφέλιμα και επιβλαβή. Ευτυχώς το πουλί έγινε εγκαίρως αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και το παρέδωσε στον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.


Εκτός από τους ελαφρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τη βάναυση συμπεριφορά που δέχτηκε, η Γερακίνα υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση. Αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελόντρια της Δράσης για την Άγρια Ζωή που μένει στην περιοχή. Η κατάσταση του πουλιού ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης. Μετά από μερικές βδομάδες νοσηλείας η Γερακίνα επέστρεψε στο σπίτι της, υγιέστατη και δακτυλιωμένη! Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης, τα ΚΤΕΛ Φλώρινας και όλους όσους βοήθησαν την Γερακίνα να ξαναπετάξει ελεύθερη.


2021 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2021 with photos of animals cared by Action for Wildlife and volunteers' stories.

 

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page