Την Πέμπτη 26/6/2014 μας κάλεσε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, είχαν μια απρόσμενη επίσκεψη από μια Νυχτερίδα η οποία είχε κουρνιάσει στο ταβάνι ενός από τα γραφεία τους. Σε λίγο ένας εθελοντής μας έφτασε και με κατάλληλους χειρισμούς έπιασε το ζώο χωρίς να το τραυματίσει ώστε να το απομακρύνει από τον χώρο και να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Έτσι και έγινε! Αφού διαπιστώθηκε ότι η νυχτερίδα ήταν υγιής, απελευθερώθηκε σε κοντινή περιοχή, σε κατάλληλη ώρα, ώστε να συνεχίσει τις νυχτερινές της περιπλανήσεις. Στην περιοχή που αφήσαμε το ζώο υπάρχουν και άλλες νυχτερίδες του είδους.

 Οι νυχτερίδες είναι θηλαστικά και αριθμούν περισσότερα από 100 είδη, κάποια από αυτά μπορεί να κατοικούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και μερικές φορές από λάθος μπορεί να βρεθούν μέσα σε κάποιο σπίτι. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η νυχτερίδα προστατεύεται από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ (ως είδος υπό αυστηρή προστασία). Επίσης προστατεύεται από τη σύμβαση της Βέρνης (ως είδος της πανίδας υπό αυστηρή προστασία), από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 (ως προστατευμένο είδος) και από το Κόκκινο Βιβλίο (ως είδος που κινδυνεύει).

Περισσότερες πληροφορίες για τις νυχτερίδες εδώ.

 


2022 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar 2022, a collection of wonderful photos that capture moments and animals of care.

We thank the students of IEK Delta 360 who photographed the animals and the graphic designer Theodoros Pitouras who edited the publication.

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page