Είναι συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι να καταστρέφονται φωλιές και να παγιδεύονται ζώα. Παρακολουθείστε δύο ιδιαίτερα γεγονότα που αφορούσαν σε πελαργούς. Το πρώτο έχει να κάνει με αποκατάσταση φωλιάς με μικρά πελαργάκια και το δεύτερο με ένα πολύ άσχημο τραυματισμό πελαργού...

Αποκατάσταση φωλιάς πελαργών στις 8/6/2017

Φωλιά Πελαργών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είχε γείρει επικίνδυνα και το ένα από τα τρία μικρά πελαργάκια έπεσε. Προκειμένου να μην πέσουν και τα υπόλοιπα, ειδοποιήσαμε το ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος την επόμενη κιόλας ημέρα αντικατέστησε τη φωλιά τοποθετώντας στη θέση της καινούργια. Στη συνέχεια ανεβάσαμε πάνω ξύλα και άλλο υλικό από τη φωλιά και επανατοποθετήσαμε τα μικρά προκειμένου να συνεχίσουν να τα φροντίζουν οι γονείς τους, οι οποίοι αμέσως με το που κατέβηκε ο γερανός γύρισαν στη φωλιά τους. Ευχαριστούμε το ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση συνδρομή του.

 

Διάσωση Πελαργού στο Νεοχώρι Σερρών στις 12/7/2017

Την προηγούμενη βδομάδα νεαρό πελαργάκι είχε σουβλιστεί από παλούκι που υπήρχε στο σημείο που οι γονείς του φτιάξαν τη φωλιά. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό καθώς το ξύλο βγήκε από την άλλη μεριά του στόματος και δεν τρύπησε το κρανίο. Η άμεση επέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ) με τη συντονισμένη συνδρομή ΔΕΔΔΗΕ, πυροσβεστικής και αστυνομίας έσωσε το πουλί το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας όπου πλέον αναρρώνει.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φ.Ο.Σ. https://www.facebook.com/filozoikosserron/posts/1084419041657984


How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

2020 Calendar

 Get informed – Spread the word – Contribute

Calendar for the year 2020 with photos of animals cared by Action for Wildlife.

Photographer: Vasiliki Kaliva

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες