ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προστατευόμενα είδη πυροβολημένα» ανάμεσα στα άγρια ζώα που εισήχθησαν για νοσηλεία με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Διπλοσάινο, Σαίνι, Πελαργός, Τσαλαπετεινός, είδη τα οποία δεν μπορούν να «μπερδευτούν» με ορτύκι, τρυγόνι ή ακόμα και κάποια από τα είδη πάπιας, ούτε φυσικά με το λαγό… φτάσανε για νοσηλεία στη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Τα πουλιά φτάσανε στη Δράση για την Άγρια Ζωή από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και συνεχίζουν να καταφθάνουν.

Η κτηνίατρος της Δράσης για την Άγρια Ζωή, Σοφία Προύσαλη, αναφέρει «οι εισαγωγές πυροβολημένων αυξάνουν. Αναγκαία είναι η εγρήγορσή μας για να σταματήσουμε την θυσία ειδών στο βωμό της διασκέδασης κάποιων συνανθρώπων μας, οι οποίοι παραβαίνουν την εθνική και διεθνή νομοθεσία σχετικά με την προστασία της πανίδας. Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι θα σταματήσει εδώ η εισαγωγή πυροβολημένων ζώων και δεν θα καλούμαστε καθημερινά να σώσουμε είδη τα οποία προστατεύονται διεθνώς. Δυστυχώς όμως η εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών δείχνει πως θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να περιορίσουμε τα κρούσματα λαθροθηρίας στο μέλλον».

Η Δράση για την Άγρια Ζωή, είναι εθελοντικός σύλλογος που δραστηριοποιείται στην περίθαλψη άγριων ζώων και την προστασία τους. Έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη και φέτος έχει περιθάλψει έως τώρα περίπου 900 ζώα κυρίως άγρια πουλιά, προερχόμενα κυρίως από τις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά έχει ήδη επιστρέψει ξανά στη φύση.

Ενημέρωση για τη Δράση της Άγρια Ζωής στο διαδίκτυο www.drasi-agriazoi.gr

Περαιτέρω πληροφορίες:

Σταύρος Καλπάκης, τηλέφωνο 6979914852, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Το ΕΘνος δημοσίευσε σχειτκό άρθρο. Δείτε στο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=63333115

Πλήθος άλλων ζώων φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στη Δράση όπως η Αλκυόνη και ο Σκαντζόχοιρος της φωτογραφίας