Σήμερα, Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών και τη γιορτάσαμε στο Καλοχώρι με απελευθέρωση δύο αρπακτικών πουλιών μαζί με το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Πρόκειται για ένα Καλαμόκιρκο και μία Γερακίνα που περιθάλψαμε τους προηγούμενους μήνες στις εγκαταστάσεις μας. Δεν θα μπορούσαμε όμως να βρούμε καλύτερη ημέρα μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εχεδώρου Φύσις για την έναρξη της καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης στο πλαίσιο του έργου BlueCrowdfunding.

Με τα χρήματα που θα μαζευτούν από αυτή την καμπάνια θέλουμε: α) να κατασκευάσουμε έναν κλωβό για μεσαίου μεγέθους θηλαστικά (τσακάλι, αλεπού), β) να βελτιώσουμε τη λειτουργία των τεχνητών λιμνών στου κλωβούς των υδρόβιων πτηνών με την τοποθέτηση υπερυψωμένης δεξαμενής, γ) να προχωρήσουμε στην αγορά και εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού για τον καθαρισμό λαδωμένων/πετρελαιομένων πουλιών, δ) να αγοράσουμε κάμερες που θα τοποθετήσουμε σε κλωβούς επανένταξης και τεχνητές φωλιές θηλαστικών ή πτηνών ώστε οι μαθητές σχολείων να μπορούν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που επέλεξε να στηρίξει τον οργανισμό μας. Μαζί μας μάλιστα σήμερα στην έναρξη της καμπάνιας ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο καινοτομίας Νίκο Τζόλλα.

Γνωρίζετε πως η Δράση για την άγρια ζωή δεν έχει άλλους πόρους και η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη. Η πλατφόρμα του προγράμματος είναι: https://el.goteo.org/project/willdlife-shelter-support


Ημερολόγιο 2022

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2022, μια συλλογή από υπέροχες φωτογραφίες που αποθανατίζουν στιγμές και ζώα της περίθαλψης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές του ΙΕΚ Δέλτα 360 που φωτογράφισαν τα ζώα και τον γραφίστα Θόδωρο Πιτουρά που επιμελήθηκε το έντυπο.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page