Την Πέμπτη 26/6/2014 μας κάλεσε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, είχαν μια απρόσμενη επίσκεψη από μια Νυχτερίδα η οποία είχε κουρνιάσει στο ταβάνι ενός από τα γραφεία τους. Σε λίγο ένας εθελοντής μας έφτασε και με κατάλληλους χειρισμούς έπιασε το ζώο χωρίς να το τραυματίσει ώστε να το απομακρύνει από τον χώρο και να απελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Έτσι και έγινε! Αφού διαπιστώθηκε ότι η νυχτερίδα ήταν υγιής, απελευθερώθηκε σε κοντινή περιοχή, σε κατάλληλη ώρα, ώστε να συνεχίσει τις νυχτερινές της περιπλανήσεις. Στην περιοχή που αφήσαμε το ζώο υπάρχουν και άλλες νυχτερίδες του είδους.

 Οι νυχτερίδες είναι θηλαστικά και αριθμούν περισσότερα από 100 είδη, κάποια από αυτά μπορεί να κατοικούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και μερικές φορές από λάθος μπορεί να βρεθούν μέσα σε κάποιο σπίτι. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η νυχτερίδα προστατεύεται από την οδηγία 92/43/ΕΟΚ (ως είδος υπό αυστηρή προστασία). Επίσης προστατεύεται από τη σύμβαση της Βέρνης (ως είδος της πανίδας υπό αυστηρή προστασία), από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 (ως προστατευμένο είδος) και από το Κόκκινο Βιβλίο (ως είδος που κινδυνεύει).

Περισσότερες πληροφορίες για τις νυχτερίδες εδώ.

 


Ημερολόγιο 2022

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2022, μια συλλογή από υπέροχες φωτογραφίες που αποθανατίζουν στιγμές και ζώα της περίθαλψης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές του ΙΕΚ Δέλτα 360 που φωτογράφισαν τα ζώα και τον γραφίστα Θόδωρο Πιτουρά που επιμελήθηκε το έντυπο.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page