Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την πρόταση έργου με τίτλο «Περίθαλψη και επανένταξη Σταχταρών (Apus sp.), δημιουργία δικτύου κτηρίων φιλικών στις σταχτάρες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τη διατήρηση του πληθυσμού τους». Την πρόταση υπέβαλε η Δράση για την άγρια ζωή έπειτα από την πρόσκληση «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις» και ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2020» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 3: Συμμετοχικότητα πολιτών: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες»

Στο πλαίσιο του προγράμματος που θα υλοποιήσει το σωματείο μας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 49.999,24 €, θα καλυθφθούν τα έξοδα περίθαλψης και επανένταξης σταχταρών που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις μας, θα κατασκευαστεί ειδικός κλωβός εκγύμνασης και προεπανένταξης των πουλιών και θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίκτυο κτηρίων φιλικών στις σταχτάρες για την προστασία των ειδών αυτών.

Ευχαριστούμε το Πράσινο Ταμείο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Δράση για την άγρια ζωή και αξιολόγησε θετικά την πρότασή μας στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Ημερολόγιο 2022

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2022, μια συλλογή από υπέροχες φωτογραφίες που αποθανατίζουν στιγμές και ζώα της περίθαλψης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές του ΙΕΚ Δέλτα 360 που φωτογράφισαν τα ζώα και τον γραφίστα Θόδωρο Πιτουρά που επιμελήθηκε το έντυπο.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες

Facebook Page