Η άνοιξη σύντομα θα μας αποχαιρετήσει αλλά φεύγοντας μας αφήνει δώρα, τους καρπούς της. Καρποί αυτής είναι και οι νεοσσοί αλλά και τα μωρά θηλαστικών ή ερπετών. Κάποια από αυτά, όμως, αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν βοήθειας. Η συνηθέστερη αιτία εξαιτίας της οποίας, ένα τέτοιο ζωάκι καταλήγει στην ομάδα μας, είναι η απομάκρυνσή του από τη φωλιά, είτε πρόκειται για πτηνό είτε για θηλαστικό. Συνήθως, αυτή αποτελεί τυχαίο γεγονός, ενώ κάποιες φορές οι γονείς είναι αυτοί που αποφασίζουν αν ένας απόγονός τους πρέπει να απομακρυνθεί, προκειμένου να επιβιώσουν οι υπόλοιποι. Σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τα νεαρά αυτά ζώα από τις φωλιές τους για να τα εξημερώσουν. Οι περιπτώσεις, όμως, αυτές έχουν σχεδόν πάντα δυσάρεστη κατάληξη για τη ζωή του ζώου.

Διάβασε Περισσότερα Μεταξύ των νεοσσών που ήδη παραλάβαμε είναι ένας Νανόμπουφος και δύο Χουχουριστές (φωτογραφίες). Πρόκειται για νυχτόβια αρπακτικά. Ο πρώτος βρέθηκε στο Πολύκαστρο Κιλκίς στις 20/4/2011 ενώ έφτασε στα χέρια μας στις 2/5/2011. Το διάστημα που μεσολάβησε, ο άνθρωπος που το βρήκε είχε την καλή διάθεση να το αναθρέψει. Δυστυχώς, η έλλειψη εμπειρίας από μεριάς του, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει σε εμάς με ανοιχτό κάταγμα στο αριστερό βραχιόνιο και με πολύ κακή πρόγνωση για την αποθεραπεία του. Το πιθανότερο είναι ότι το πουλάκι αυτό, αν τελικά καταφέρει να μεγαλώσει, δε θα απελευθερωθεί ποτέ. Οι παραπάνω νεοσσοί στάλθηκαν για την ολοκλήρωση της περίθαλψης και επανένταξής τους στο ΕΚΠΑΖ  στις 13/5/2011.

Το πρώτο σκαντζοχοιράκι για φέτος το παραλάβαμε χτες (17/5/2011) (φωτογραφία). Είναι υγιές αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή έως την επανένταξή του.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Ημερολόγιο 2020

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2020 με φωτογραφίες από ζώα που έχουν φιλοξενηθεί στην Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φωτογράφος: Βασιλική Καλύβα

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες