Ανάμεσα στα ζώα των τελευταίων ημερών είναι μία Τσίχλα με σπασμένη φτερούγα κι ένας Νανόμπουφος που βρέθηκε τραυματισμένος από αεροβόλο όπλο στο κέντρο της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Ο Νανόμπουφος είναι είδος που φωλιάζει στη χώρα μας σε δέντρα ή δασύλλια αγροτικών περιοχών. Το συγκεκριμένο πουλί μπορεί όμως να έφτασε στη Χαλάστρα από πιο βόρεια, καθώς το χειμώνα πολλά πουλιά κινούνται νοτιότερα για να ξεχειμωνιάσουν. Αποτελεί εύκολο στόχο και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που βάζουν σημάδι πάνω του για πλάκα. Μόνο που το πουλί δεν γελά με αυτό το αστείο.

Και μια από τις όμορφες στιγμές που βιώνουμε στο σταθμό μας, στιγμές και εικόνες που μας μαγεύουν αλλά και μας εκπλήσσουν. Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες τοποθετήσαμε στους κλωβούς επανένταξης του σταθμού κάποιες Γερακίνες. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της τοποθέτησης τους, τα πρωινά καθώς πηγαίνουμε στο σταθμό, παρατηρούμε δύο Γερακίνες να κάθονται πάνω στο κλωβό ή και μερικές φορές στη στέγη του κτηρίου. Τις Γερακίνες τις βλέπουμε σχεδόν καθημερινά. Είμαστε βέβαιοι ότι με κάποιο τρόπο, την προσέγγισή τους προκάλεσαν οι Γερακίνες που βρίσκονται υπό επανένταξη μέσα στους κλωβούς. Στη φωτογραφία διακρίνουμε την μία εκ των δύο.

Και... η υπέροχη βασιλόπιτα δια χειρός Σοφίας. Καλή χρονιά.


Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Ημερολόγιο 2020

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2020 με φωτογραφίες από ζώα που έχουν φιλοξενηθεί στην Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φωτογράφος: Βασιλική Καλύβα

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες