Πριν λίγες ημέρες στείλαμε ένα Κιρκινέζι στο Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου -Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου για απελευθέρωση έπειτα από μακρά νοσηλεία. Το πουλί προηγουμένως είχε δακτυλιώσει ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γκούτνερ Βασίλης.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου από τον Φορέα...

Επανένταξη γλάρων στη Χαλάστρα

Επανένταξη γλάρων στη ΧαλάστραΞεκινήσαμε και για φέτος το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού, τις σταδιακές επανεντάξεις νεοσσών στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την επανένταξη γλάρων στη Χαλάστρα...

Μωρά στη Δράση

 

Παρακολουθείστε μερικές μοναδικές φωτογραφίες με τα μωρά και τους νεοσσούς που περιθάλπουμε αυτές τις μέρες....

 

Μια βάρδια του ΙουνίουΤον Ιούνιο οι εισαγωγές ζώων πολλαπλασιάζονται. Οι νεοσσοί και τα μωρά άγριων ζώων αυξάνονται και απαιτούν πολύ χρόνο για τη φροντίδα τους.

 

Η δουλειά είναι περισσότερη, πιο κουραστική και πολύ απαιτητική. Κυριακές, αργίες, εκλογές, διακοπές και άλλα καλοκαιρινά συμβάντα δεν αλλάζουν σε τίποτα τις καθημερινές ανάγκες των ζώων.

 

Παρακολουθείστε φωτογραφίες από την βάρδια της Κυριακής 17 Ιουνίου 2012. Η βοήθεια των μικρών φίλων μας είναι πολύτιμη και πιστεύουμε η εμπειρία τους μοναδική!...

 

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» παρέδωσε για απελευθέρωση εννιά κουρουνάκια (Corvus corone cornix) και καρακαξάκια (Pica pica) στο Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης, την Πέμπτη, 14/6/2012. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

Τα πουλιά ήταν νεοσσοί όταν βρέθηκαν και με την φροντίδα εθελοντών του σωματείου «Δράση για την Άγρια Ζωή» οι οποίοι τα υιοθέτησαν και τα ανάθρεψαν με περίσσια φροντίδα, ανέκτησαν δυνάμεις και προετοιμάστηκαν σε ειδικό χώρο για την απελευθέρωσή τους. Οι καρακάξες και οι κουρούνες είναι είδη που θεωρούνται από πολλούς βλαβερά για άλλα είδη ορνιθοπανίδας, μιας και τρέφονται μεταξύ άλλων με αυγά ή μικρούς νεοσσούς άλλων πουλιών, αλλά είναι επίσης καθαριστές-ανακυκλωτές της φύσης αφού τρέφονται με πτώματα, απορρίμματα, έντομα, καρπούς κ.α.

Καλή τους τύχη στην νέα τους ζωή!

 

Λίλα Κάρτα

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 4 Ιουνίου αποφασίσαμε να τη γιορτάσουμε διαφορετικά από ότι συνήθως. Μαζευτήκαμε λοιπόν όλοι μαζί παρέα και ξεκινήσαμε για ένα πικ νικ στο δάσος Κουρή μαζί με τρεις πρώην ασθενείς μας. Με μεγάλη μας χαρά επιστρέψαμε στο σπίτι τους δύο χελώνες και έναν Μπούφο που μετά από παραμονή του στη Θεσσαλονίκη αρχικά και στη συνέχεια για κάποιους μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα, επέστρεψε για να απελευθερωθεί και πάλι στην περιοχή από όπου ήρθε. Καλό σας ταξίδι!

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες