Στο τριήμερο 29η Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου η Δράση για την άγρια ζωή έδωσε το παρόν στο 15o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Πολύς κόσμος πέρασε από το περίπτερό μας δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για το έργο μας.

Μια καλή πόζα πριν πετάξει

Μια καλή πόζα πριν πετάξει Σάββατο, τελευταία ημέρα του Ιούνη και είπαμε έπειτα από μία δύσκολη βάρδια να το γιορτάσουμε με μία απελευθέρωση. Μία Καρδερίνα ήταν πλέον έτοιμη έπειτα από 37 ημέρες νοσηλείας να επιστρέψει στη φύση. Η περιοχή που επιλέχθηκε ήταν ένα δασάκι δίπλα στο Γαλλικό ποταμό. Βγάλαμε το πουλί από το κλουβί μεταφοράς για τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες, ανοίξαμε την παλάμη και το πουλί φτερουγίζει προς το δάσος και πετάει από κλαδί σε κλαδί. Υπέροχες στιγμές και ένα όμορφο διάλειμμα για να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίζουμε τη φροντίδα των δεκάδων ζώων που φτάνουν καθημερινά για νοσηλεία.

Τα τέσσερα μικρά κουκουβακάκια που βρέθηκαν πεσμένα από τις φωλιές τους, υιοθετήθηκαν από τους εθελοντές της Δράσης και ανέκτησαν δυνάμεις.

 

Σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης αποφασίστηκε να γίνει η επανένταξη τους σε χώρο που είχε διαμορφωθεί πέρσι στο Βασιλούδι γι αυτό το σκοπό και είχε στο ενεργητικό του ήδη μια επιτυχής επανένταξη 4 μικρών.

 

Αφού λοιπόν ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και δακτυλιώθηκαν από τον κ. Σάββα Καζαντζίδη τοποθετήθηκαν στο νέο τους σπίτι με την ευχή να πάνε όλα καλά και να μπορέσουν να αντικρύσουν τον κόσμο επιτυχώς!

 

Λίλα Κάρτα

Βραχοκιρκίνεζα νεοσσοί

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με την περίθαλψη της άγριας ζωής είναι γεγονός ότι βιώνουμε πολλές και ιδιαίτερες καταστάσεις. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα οι εισαγωγές ζώων είναι τόσες σε καθημερινή βάση που συχνά περνάν τα μεσάνυχτα για να επιστρέψουμε σπίτια μας. Η φετινή όμως αναπαραγωγική περίοδος είναι κάτι το μοναδικό. Ποτέ στο παρελθόν δεν παραλάβαμε τόσα πολλά ζώα. Πλέον παραλαμβάνουμε καθημερινά δεκάδες ζώα. Προχθές στις 25 Ιουνίου πήραμε 40 ζώα και σήμερα 34 αν θυμάμαι καλά. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα. Οι βιολογικές μας δυνάμεις συχνά μας εγκαταλείπουν και συνεχίζουμε χάρη στα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουμε. Το κόστος φροντίδας των ζώων έχει ανέβει στα ύψη και οι ανάγκες σε τροφές και φάρμακα αδειάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ράφια. Κι εμείς έτσι απλά συνεχίζουμε, όπως ξέρουμε να το κάνουμε χρόνια τώρα.

 

Πριν λίγες ημέρες στείλαμε ένα Κιρκινέζι στο Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου -Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου για απελευθέρωση έπειτα από μακρά νοσηλεία. Το πουλί προηγουμένως είχε δακτυλιώσει ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γκούτνερ Βασίλης.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου από τον Φορέα...

Επανένταξη γλάρων στη Χαλάστρα

Επανένταξη γλάρων στη ΧαλάστραΞεκινήσαμε και για φέτος το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού, τις σταδιακές επανεντάξεις νεοσσών στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την επανένταξη γλάρων στη Χαλάστρα...

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες