Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» παρέδωσε για απελευθέρωση εννιά κουρουνάκια (Corvus corone cornix) και καρακαξάκια (Pica pica) στο Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης, την Πέμπτη, 14/6/2012. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

Τα πουλιά ήταν νεοσσοί όταν βρέθηκαν και με την φροντίδα εθελοντών του σωματείου «Δράση για την Άγρια Ζωή» οι οποίοι τα υιοθέτησαν και τα ανάθρεψαν με περίσσια φροντίδα, ανέκτησαν δυνάμεις και προετοιμάστηκαν σε ειδικό χώρο για την απελευθέρωσή τους. Οι καρακάξες και οι κουρούνες είναι είδη που θεωρούνται από πολλούς βλαβερά για άλλα είδη ορνιθοπανίδας, μιας και τρέφονται μεταξύ άλλων με αυγά ή μικρούς νεοσσούς άλλων πουλιών, αλλά είναι επίσης καθαριστές-ανακυκλωτές της φύσης αφού τρέφονται με πτώματα, απορρίμματα, έντομα, καρπούς κ.α.

Καλή τους τύχη στην νέα τους ζωή!

 

Λίλα Κάρτα

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 4 Ιουνίου αποφασίσαμε να τη γιορτάσουμε διαφορετικά από ότι συνήθως. Μαζευτήκαμε λοιπόν όλοι μαζί παρέα και ξεκινήσαμε για ένα πικ νικ στο δάσος Κουρή μαζί με τρεις πρώην ασθενείς μας. Με μεγάλη μας χαρά επιστρέψαμε στο σπίτι τους δύο χελώνες και έναν Μπούφο που μετά από παραμονή του στη Θεσσαλονίκη αρχικά και στη συνέχεια για κάποιους μήνες στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα, επέστρεψε για να απελευθερωθεί και πάλι στην περιοχή από όπου ήρθε. Καλό σας ταξίδι!

 

Έχουμε ξαναγράψει ότι η ΣΤ' τάξη του 6ου δημοτικού Συκεών εκπονεί ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την "Άγρια Ζωή".

 

Αυτή τη φορά, με πολλή χαρά, η κτηνίατρός κ.Σοφία Προύσαλη επισκέφτηκε την τάξη των παιδιών και είχε την ευκαιρία να κάνει δύο μικρές παρουσιάσεις:

 

  • Πρώτες βοήθειες για τους μικρούς μας φίλους που θα βρουν ένα τραυματισμένο άγριο ζώο
  • Τι είναι και πώς λειτουργεί η εθελοντική μας ομάδα "Δράση για την Άγρια Ζωή"

 

Τα παιδά ανταποκρίθηκαν με ιδαίτερο ενδιαφέρον, ρώτησαν πολλές ερωτήσεις και αναφέρθηκαν σε δικές τους εμπειρίες. Στο τέλος, σε ένα φύλλο εργασίας και με λίγες ερωτήσεις ο δάσκαλος αξιολόγησε κατά πόσο όσα είπαμε έγιναν κατανοητά από τα παιδιά. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συμπεριφερθούν με σύνεση και με σεβασμό απέναντι σε ένα ανάλογο περιστατικό.

 

Ήταν μια καλή επαφή και εμπειρία τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για μας.

Κυριακή 20η Μαίου είχε ορισθεί ως η ημέρα για τον αγώνα καταμέτρησης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας στη περιοχή που περικλείεται από νότο προς βορρά από τα όρη Χορτιάτη, Χολομώντα και Στρατονίκειο της βόρειας Χαλκιδικής μέχρι τα βουνά πέρα από τις λίμνες της Κορώνειας και της Βόλβης και από ανατολικά προς δυτικά από τα στενώματα της Ρεντίνας μέχρι την περιοχή του ρού του ποταμού Γαλλικού. Η περιοχή η οποία επιλέχθηκε είναι τεράστια με πληθώρα διαφορετικού τύπου βιοτόπων και έντονο ανάγλυφο. Επτά συνολικά ομάδες έλαβαν μέρος στον ιδιόμορφο αγώνα με σκοπό την καταμέτρηση όσο το δυνατόν περισσότερων ειδών άγριων πτηνών μέχρι τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Απελευθέρωση δεκαοχτούρας από σχολείο

 

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, η ΣΤ' τάξη του 6ου  Δημοτικού σχολείου Συκεών επισκέφτηκε το Κέντρο Πληροφόρησης στην Χαλάστρα.

 

Εκεί, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα "Άγρια Ζωή" που εκπονεί, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, ενημερώθηκε για τη σημασία του Δέλτα του Αξιού και τα ζώα που φιλοξενεί.

 

Κατόπιν, η δασκάλα του ΣΤ2 κ.Αριστούλα απελευθέρωσε μια νεαρή δεκαοχτούρα που είχε φιλοξενηθεί στη "Δράση για την Άγρια Ζωή".

Σας αφήνουμε στην περιγραφή ενός από τους μαθητές όπως αυτό το είδε και το ένιωσε...

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες