Μηνιαίες εισαγωγές 2011

Ανάλυση εισαγωγών έτους 2011
Το 2012 ξεκίνησε θα λέγαμε δυναμικά. Ήδη από την αρχή του έτους έχουμε παραλάβει 52 άγρια ζώα 9 από τα οποία τα πήραμε σήμερα. Η πολύ δουλειά είχε ως αποτέλεσμα μία μικρή καθυστέρηση όσον αφορά την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από τα εισαχθέντα προς νοσηλεία ζώα κατά το προηγούμενο έτος.

Παρατηρώντας τα γραφήματα θα δούμε αύξηση των εισαγωγών κατά τους θερινούς μήνες (από το Μάιο έως και τον Αύγουστο) η οποία οφείλεται στους νεοσσούς που πέφτουν από τη φωλιά είτε από φυσικά είτε από ανθρωπογενή αίτια (π.χ. καταστροφή φωλιών). Όντως αν παρακολουθήσουμε τα γραφήματα που αφορούν τα αίτια εισαγωγής ανά μήνα θα διαπιστώσουμε ότι νεοσσούς παραλαμβάνουμε από το Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως αυτοί αποτελούν την κυριότερη αιτία εισαγωγής για νοσηλεία.

Η Δράση για την Άγρια Ζωή συμμετέχει στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών του 2012.

Με το δικό της μοναδικό, διασκεδαστικό τρόπο η παρέα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 στον Άγιο Μάμα και στο Σάνη Χαλκιδικής για να καταμετρήσει υδρόβια. 

Τι πρέπει να κάνουμε εάν βρούμε ένα τραυματισμένο άγριο πουλί ή ζώο; Που θα πρέπει να απευθυνθούμε και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να του δώσουμε μέχρι να φτάσει στα χέρια των ειδικών που θα του παρέχουν την κατάλληλη περίθαλψη;

Μια πραγματική δράση σε μια συμβολική ημέρα...

Ένας γλάρος, μια γερακίνα και ένα ξεφτέρι απελευθερώθηκαν την Πρωτοχρονιά Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 στις εκβολές του Γαλλικού.

Γράφει η Κατερίνα Κελεπούρη που συμμετείχε στην απελευθέρωση:

"Με μεγάλη χαρά απελευθέρωσα το ασημογλαράκι και ένιωσα ότι συνέβαλα κι εγώ στο να ζήσει αυτή η ψυχούλα. Δεν είχε καμία σχέση με εκείνο το γλαράκι που είχε αφέθει στην αδυναμία του όταν το βρήκα στην παραλία, φαινόταν πια χαρούμενο και δυνατό καθώς τίναζε τα φτερά του και βουτούσε με μανία στο νερό! Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα! Δεν έχει σημασία αν είναι σκύλος, γάτα, γεράκι ή γλάρος, όλα έχουν δικαίωμα στη ζωή και είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να θεωρούμαστε άνθρωποι, να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους διασφαλίσουμε το δικαίωμα τους αυτό!"

Παρακολουθείστε στιγμές από την απελευθέρωση...

Πέμπτη 12 Γενάρη 2012 και ώρα 7μμ κάνουμε την συνέλευση της εβδομάδας (εκτάκτως για αυτήν μόνο την εβδομάδα) και κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Στις 31 Δεκέμβρη την τελευταία ημέρα του έτους έγινε και η τελευταία απελευθέρωση για το 2011. Ο τυχερός ήταν ένα Ξεφτέρι που έπειτα από δύο εβδομάδες περίθαλψης αφέθηκε ελεύθερο στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής. Το γεράκι έφτασε πυροβολημένο με διπλό κάταγμα στη δεξιά φτερούγα. Γρήγορα όμως το κάταγμα έδεσε και ήταν και πάλι δυνατό και έτοιμο για νέες δράσεις. Είναι πανέμορφη εμπειρία να απελευθερώνεις ένα ζώο και είμαστε τυχεροί στη Δράση που φέτος απελευθερώσαμε 295. Κάθε φορά ήταν μοναδική γιατί κάθε ζώο είναι μοναδικό και κάθε στιγμή την απολαύσαμε γιατί είναι σημαντικό να αφήνεις και πάλι ένα ζώο εκεί που ανήκει, ελεύθερο στο γαλανό ορίζοντα

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες