Στις 18 Νοέμβρη παραλάβαμε ένα μικρό τρωκτικό από υπάλληλο του ΦΔ των Πρεσπών. Τελικά πρόκειται για ένα Δενδρομυωξό (Dryomys nitedula).
Δεν έρχονται συχνά τέτοια ζώα στη Δράση και πέρα από ότι είναι πολύ ομορφούλης και χαριτωμένος είναι μια από τις "ιδιαίτερες αφίξεις", φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του κι ελπίζω σύντομα να μπορέσει να απελευθερωθεί και να συνεχίσει το ωραίο του Χειμωνιάτικο χουζούρεμα (γιατί παρεπιπτόντως) ειναι Σάββατο πρωί! ειμαι στη δουλειά, κάνει κρύο και Νυστάζω :)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο 19 & 20/12 με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αιθρία" Ομάδα Αγρο-Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δράσης και τη συμμετοχή της δικής μας ομάδας. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περισυλλογή και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά  που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν. Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε, πάντα εθελοντικά, την εμπειρία και τις γνώσεις μας πάνω στην περίθαλψη άγριων ζώων, με ανθρώπους που κατανοούν τη σημασία του έργου αυτού. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου στο πλαίδιο περιβαλλοντικού παιχνιδιού με παιδάκια διαφόρων ηλικιών.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο περίθαλψης άγριων ζώων που διοργανώσαμε και το οποίο παρακολούθησαν δασικοί υπάλληλοι των Δασαρχείων Έδεσσας και Πολυγύρου καθώς και εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τη Riverland.

 

Την Κυριακή 13/11/2011 μαζί με την Ομάδα πεζοπορίας του Μικρόπολις περπατήσαμε στη Βόλβη. Ξενάγηση πρόσφεραν μέλη του Φορέα Διαχείρισης Βόλβης.

 

Έγινε επίσης απελευθέρωση νεός λευκοτσικνιά και μιας Δεκαοχτούρας.

 

Παρακολουθήστε στιγμές της εκδρομής...

Την Κυριακή 13/11/2011 περπατάμε στη Βόλβη με την ομάδα πεζοπορίας. Το πρόγραμμα περιλαβάνει ωραία διαδρομή και παρατήρηση πουλιών με τη γνώση και εμπειρία εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης Βόλβης.  Το ραντεβού είναι το πρωί στις 9 στο Μικρόπολις.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6936219683

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες