Τα μαγειρέματα συνεχίζονται...σε συνεργασία με την Ομάδα Πεζοπορίας του Μικρόπολις

Βράδυ Πέμπτης 27-10-2011, ρεμπέτικη μουσική και τσιπουρομεζέδες

Σήμερα Κυριακή 23-10-2011 στη Δράση για την Άγρα Ζωή παραλάβαμε το 1000στό τραυματισμένο άγριο ζώο για φέτος. Είναι μια τραυματισμένη Γερακίνα από την περιοχή της Κοζάνης.

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά και να φροντίσουμε έναν Μαυροπελαργό (Ciconia nigra), σπάνιο φιλοξενούμενο στο σταθμό Α' βοηθειών της Δράσης για την Άγρια Ζωή. Μπορεί όσοι τον είδαμε από κοντά να νιώσαμε τυχεροί, ο ίδιος όμως στάθηκε άτυχος, καθώς έφτασε σε εμάς με ακρωτηριασμένη φτερούγα στο ύψος του μετακαρπίου, από άγνωστη αιτία. Το ζώο αυτό στάλθηκε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα, όπου θα διαμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να ξαναπετάξει.

Μεγάλη επιτυχία είχε η κουζίνα που οργανώσαμε στο Μικρόπολις την Τετάρτη 19/10.

 

Πολύ κόσμος μας τίμησε και φαίνεται να ευχαριστήθηκε, σε βαθμό που δεν φτάσανε τα φαγητά και πολλά άτομα έμειναν νηστικά.

 

Εμείς, παρόλη τη κούραση, το διασκεδάσαμε ιδιαίτερα.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ, ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα

Η Δράση για την Άγρια Ζωή συμμετείχε στην 1η Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού που έγινε στο Καλοχώρι στις 8 και 9-10-2011 με περιβαλλοντικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους.

Στις 4 Οκτωβρίου πολίτες που κάνανε βόλτα στο Σέιχ Σου είδανε ένα Μπούφο να κρέμεται από ένα Πεύκο μπλεγμένος σε σκοινί χαρταετού. Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία επικοινώνησε μαζί μας και σύντομα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Το πουλί αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες παρέμεινε για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στάλθηκε στο ΕΚΠΑΖ. Ήδη βρίσκεται σε κλωβό επανένταξης προκειμένου να δυναμώσει πάλι τα φτερά του κι ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να πετάξει ξανά ελεύθερος.

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες