Η Δράση για την Άγρια Ζωή συμμετείχε στην 1η Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού που έγινε στο Καλοχώρι στις 8 και 9-10-2011 με περιβαλλοντικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους.

Στις 4 Οκτωβρίου πολίτες που κάνανε βόλτα στο Σέιχ Σου είδανε ένα Μπούφο να κρέμεται από ένα Πεύκο μπλεγμένος σε σκοινί χαρταετού. Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία επικοινώνησε μαζί μας και σύντομα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Το πουλί αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες παρέμεινε για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στάλθηκε στο ΕΚΠΑΖ. Ήδη βρίσκεται σε κλωβό επανένταξης προκειμένου να δυναμώσει πάλι τα φτερά του κι ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να πετάξει ξανά ελεύθερος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2011 η Δράση για την Άγρια Ζωή οργάνωσε την Κυριακή 2-10-2011 υπό την αιγίδα της ΕΟΕ και σε συνεργασία με τo Sani Resort παρατήρηση πουλιών και περιήγηση στα έλη της Σάνη στη Χαλκιδική. 

 Παράλληλα επανεντάχθηκαν στην περιοχή ένα νεαρό Μαυροβουτηχτάρι και ένας νεαρός Ασημόγλαρος.

 Πολύ καλή εμπειρία ειδικά λόγω της συμμετοχής μικρών επίδοξων παρατηρητών πουλιών που μας έβαλαν τα "γυαλιά" με τις γνώσεις τους!

 Παρακολουθήστε στιγμές από την εξόρμηση...

Συμμετείχαμε σε μια εναλλακτική γιορτή για την προστασία  του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Παρασκευή 16-9 και Σάββατο 17-9-2011 στο Δημοτικό Πάρκο και στο Θέατρο Κήπου απέναντι από την ΧΑΝΘ.
Ιστοσελίδα της εκδήλωσης: http://greenwavefestival.com/ και http://www.facebook.com/event.php?eid=119062291528257

Μια ακόμα απελευθέρωση και μια ωραία εκδρομή.
Σταχτάρα στη Θεσσαλονίκη και γερακίνα στο Αζάπικο Σιθωνίας στη Χαλικιδική, 10-11/09/201.
Απολαύστε στιγμές από την εκδρομή...

Αρχές Σεπτέμβρη και οι ζέστες ακόμη καλά κρατούν.

 

Τι καλύτερο από μια βόλτα στη δροσιά του βουνό και μια βουτιά στα παγωμένα νερά ενός ποταμιού. Το ραντεβού είχε κανονιστεί 15.30 στο Μικρόπολις. Αναχώρηση αρχικά για Αγαθούπολη Πιερίας. Σε αυτόν τον πολύ σημαντικό υδροβιότοπο αφήσαμε 4 μικρές χελωνίτσες, μια δεκαοκτούρα και έναν αναποφάσιστο πελαργό ο οποίος αφού το σκέφτηκε αρκετά τίναξε τη «βαρεμάρα» του από τις φτερούγες του, και επιδόθηκε σε ένα αργό και συνεχιζόμενο πέταγμα  ανεμελιάς πάνω από τα κεφάλια μας. Ελεύθερος και αυτός….

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες