Φωλιά με τα κουκουβακάκια

Εικ.1 Φωλιά με τα κουκουβακάκια

Από το Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.Κ.Β.), σε συνεργασία με τη Δράση για την Άγρια Ζωή, φέτος το καλοκαίρι τέθηκαν σε επανένταξη 4 μικρά κουκουβακάκια (Athene noctua). Τα μικρά είχαν παραδοθεί από ένα εργοστάσιο στο Μελισσοχώρι, όπου είχαν πέσει δύο φορές μέσα σε λέβητα και καταστράφηκε η φωλιά τους.

Μετά από λίγες μέρες περίθαλψης και αφού άρχισαν να τρώνε μόνα τους και δυνάμωσαν αρκετά, κατασκεύαστηκε φωλιά (Εικ.1), η οποία τοποθετήθηκε σε ακατοίκητη σοφίτα εθελοντή (Εικ.2).

 

Στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης φιλοξενήθηκαν φέτος το καλοκαίρι δέκα νεαροί Λευκοπελαργοί (Ciconia ciconia). Πρόκειται για πουλιά που γεννήθηκαν κατά τη φετινή αναπαραγωγική περίοδο και που για κάποιο λόγο βρέθηκαν εκτός φωλιάς. Άλλα πέσανε πολύ μικρά κατά το συναγωνισμό της τροφής με τα αδελφάκια τους και άλλα στις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις δεν μπορέσανε να επανέλθουν στη φωλιά. Τα πουλιά μπήκαν σε πρόγραμμα επανένταξης και επέστρεψαν στο περιβάλλον.

 

Παράλληλα ο Φ.Δ. παρέλαβε για νοσηλεία πλήθος άλλων ζώων, ανάμεσά τους κι ένα τραυματισμένου Δεντρογέρακο (Falco subbuteo) του οποίου το τραύμα καθαρίστηκε και με τον καιρό επουλώθηκε οπότε και απελευθερώθηκε στην περιοχή όπου βρέθηκε.

 

Πρωινό Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2011 στην Ξάνθη.

Ήλιος με "δόντια" κ ένας αέρας κατά κύματα σχετικά δυνατός.

Μεταφέρουμε τα πουλιά στο αυτοκίνητο. Το μεγάλο κουτί του κύκνου μας παιδεύει λίγο λόγω όγκου αλλά το "περιεχόμενο" του παραμένει ήσυχο. Η γερακίνα όμως στο μικρότερο κουτί της επιδεικνύει απίστευτη ανυπομονησία καθώς σε κάθε επαφή ολόκληρο το κουτί χοροπηδά!

Το ραντεβού μας είναι στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Καθοδόν λοιπόν για την ελευθερία!

Στις 18 Νοέμβρη παραλάβαμε ένα μικρό τρωκτικό από υπάλληλο του ΦΔ των Πρεσπών. Τελικά πρόκειται για ένα Δενδρομυωξό (Dryomys nitedula).
Δεν έρχονται συχνά τέτοια ζώα στη Δράση και πέρα από ότι είναι πολύ ομορφούλης και χαριτωμένος είναι μια από τις "ιδιαίτερες αφίξεις", φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του κι ελπίζω σύντομα να μπορέσει να απελευθερωθεί και να συνεχίσει το ωραίο του Χειμωνιάτικο χουζούρεμα (γιατί παρεπιπτόντως) ειναι Σάββατο πρωί! ειμαι στη δουλειά, κάνει κρύο και Νυστάζω :)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο 19 & 20/12 με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αιθρία" Ομάδα Αγρο-Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δράσης και τη συμμετοχή της δικής μας ομάδας. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περισυλλογή και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά  που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν. Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε, πάντα εθελοντικά, την εμπειρία και τις γνώσεις μας πάνω στην περίθαλψη άγριων ζώων, με ανθρώπους που κατανοούν τη σημασία του έργου αυτού. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου στο πλαίδιο περιβαλλοντικού παιχνιδιού με παιδάκια διαφόρων ηλικιών.

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες