Την φετινή πανσέληνο του Αυγούστου είχαμε την τύχη να ζήσουμε μοναδικές στιγμές εδώ στην Ξάνθη και αυτό χάρη στους εθελοντές της "Δράσης για την Άγρια Ζωή", οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να φροντίσουν νεοσσούς και τραυματισμένα ζώα και τελικά να μπορέσουμε εμείς να παραβρεθούμε την μαγική στιγμή της επανένταξης, της επιστροφής πίσω στη φύση!

 

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα, ξεκινήσαμε 3 φίλοι από την Ξάνθη με προορισμό την παραλία Μαγγάνων για να συναντηθούμε με τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Εκεί βέβαια η παρέα μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ και έπειτα από τις απαραίτητες συστάσεις εμφανίστηκε το κουτί στα χέρια της Φρόσως και της Δανάης.

Απελευθέρωση Πετροτουρλίδας και διήμερη εκδρομούλα στο ποταμό Νέστο στις 13-15 Αυγούστου 2011
Καλό πέταγμα και καλή δροσιά για την παρέα.
Πληροφορίες στο 6979914852

Έπειτα από δύομιση μήνες όπου καθημερινά παραλαμβάναμε πλήθος ζώων στις 5 Αυγούστου παραλάβαμε μόνοι ένα ζώο. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τις 21 Μαΐου. Στο διάστημα αυτό παραλάβαμε 591 ζώα απελευθερώνοντας έως τώρα 173 από αυτά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εθελοντικά αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες στη φροντίδα των ζώων κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με πολύ καλά αποτελέσματα για τα ζώα αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, κάτω από αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες και αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Αυτή τη στιγμή που εγώ γράφω αυτά καθισμένος στον υπολογιστή του σπιτιού μου, κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο Μικρόπολις και φροντίζουν μερικές δεκάδες ζώα που έχουμε εκεί, δύσκολα θα έχουν τελειώσει τη φροντίδα τους πριν από τα μεσάνυχτα και ορισμένοι εξ αυτών αύριο το πρωί δουλεύουν. Μη σταματάτε παιδιά.

 

Στις αρχές Ιουλίου παραλάβαμε μία ενήλικη τραυματισμένη Σταχτάρα (Apus apus) από Χαλκιδική. Το πουλί έφερε συντριπτικό κάταγμα αριστερού πήχη και η κατάσταση του τραύματος κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Πολλά Κέντρα Περίθαλψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν θα ασχολούνταν καθόλου με ένα τέτοιο περιστατικό και θα προχωρούσαν σε ευθανασία του ζώου. Εμείς έχοντας συσσωρεύσει πολλά χρόνια εμπειρίας προσπαθήσαμε να το σώσουμε.

 

Έγινε άμεσα ανάταξη των οστών και ακινητοποίηση του κατάγματος και υπήρξε συνεχή υποστήριξη του πουλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στις 20 Ιουλίου ο νάρθηκας αφαιρέθηκε και το κάταγμα είχε δέσει. Έπρεπε τώρα το πουλί να ξεπεράσει την αγκύλωση που είχε δημιουργηθεί στην άρθρωση του καρπού πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε με επιμονή και φυσιοθεραπείες.

 

Έτσι στις 28 Ιουλίου έγινε η πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί. Αντί όμως να χαρούμε η θλίψη ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά μας καθώς το πουλί δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και χρειάστηκε να το μαζέψουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα. Ήταν ζωηρή και πολύ δυνατή, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες έδειχνε με όλη της την ψυχή πως ήθελε να ξαναπετάξει.

 

Είμασταν και στις Γιορτές της Γης 2011 στη Βλάστη Κοζάνης στις 14-17 Ιουλίου 2011
Περισσότερες πληροφορίες για τις γιορτές στο http://www.oikotopia.gr/EarthFestival-gr.htm

Οι απελευθερώσεις συνεχίζονται...
Την Κυριακή 10/7 απελεθερώθηκαν δύο Κορμοράνοι και τρεις γλάροι στον Δέλτα του Αξιού.
Παρακολουθήστε στιγμές από την απελευθέρωση...

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες