Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουμε καθημερινά νεοσσούς που είτε έχουν πέσει από τη φωλιά τους, είτε έχουν τραυματιστεί.Ένας μεγάλος αριθμός των νεοσσών αυτών είναι πελαργοί οι οποίοι είτε έχουν κάποιο ατύχημα πέφτοντας από τις ψηλές φωλιές τους ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τραυματίζονται από κεραυνούς που πέφτουν στην φωλιά. Τα νεαρά αυτά πουλιά δεν μπορούν να απελευθερωθούν αμέσως όπως κάποια άλλα είδη αλλά χρειάζονται επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον με μια σταδιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήσαμε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στον οποίο οδηγούνται τα ζώα που είναι έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα αλλά κάποιες φορές και κάποια ενήλικα που απλά έτυχε να έχουν κάποιο μικρό ατύχημα. Μετά από σύντομη παραμονή που εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά όταν τα ζώα είναι έτοιμα να πετάξουν απλά ανοίγουν τα φτερά και επιστρέφουν ελεύθερα εκεί που ανήκουν!

Η ενασχόληση με τα άγρια Ζώα δεν είναι εύκολη, είναι σκληρή και δύσκολη εργασία και γι’ αυτούς που ίσως αναρωτιούνται ή δε ξέρουν, ΝΑΙ εθελοντική εργασία. Ειδικά αυτή την εποχή που οι εισαγωγές στο σταθμό της Δράσης έχουν εκτιναχθεί.

Μετά λοιπόν από ώρες "βιοποριστικής" δουλειάς που συνήθως έχει ο καθένας μας, ακολουθούν κάποιες ώρες γνήσιας παραγωγής έργου και παρ' όλη τη σωματική μας κούραση κάποιες τέτοιες στιγμές μας αποζημιώνουν στο μέγιστο. Για να μην νομίζετε ότι οι εθελοντές δεν αμοίβονται!!

Παρακολουθήστε έναν ασημόγλαρο να τρώει στο σταθμό μας...

Απολαύστε ένα νεοσσό νανόμπουφο στο κουτί του.

Το νανομπουφάκι κουνιέται στο ρυθμό της μουσικής που ακούγεται στο βάθος. Στο κουτί του το νέο μας λογότυπο

Από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 είμασταν στο 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που έγινει στο πάρκο των σκύλων στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για το φεστιβάλ στο http://antiratsistiki.gr/

Είναι Τρίτη, λίγο πριν τη συνέλευση και έχουν μαζευτεί πολλά ζώα και όλοι μαζί τα ετοιμάζουμε για αποστολή στην Αίγινα.

Μέσα στη κούραση της δουλειάς μια εικόνα για χαμόγελα...

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες