Από την αρχή του μήνα φιλοξενούμε στη «Δράση για την Άγρια Ζωή» μεγάλο αριθμό νεοσσών, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό, απλώς δεν είναι ακόμα έτοιμοι να πετάξουν. Όλοι οι εθελοντές είμαστε ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε από τόσο κοντά τα τρισχαριτωμένα αυτά πλασματάκια και καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για την φροντίδα και επανένταξή τους. Δυστυχώς οι απώλειες είναι αναπόφευκτες και αυτό μας κοστίζει συναισθηματικά. Κάποιοι από τους νεοσσούς, όπως ο μικρούλης τσαλαπετεινός της φωτογραφίας, δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες, μακριά από τη φροντίδα των γονιών τους. Κάποιοι άλλοι πάλι μας εκπλήσσουν ευχάριστα καθώς εμφανίζουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Από αυτό το γεγονός αντλούμε δύναμη και υπομονή για να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας αγόγγυστα.
Ο μικρούλης Νανόμπουφος της φωτογραφίας είναι από τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενούς μας, καθώς ζητά σχεδόν συνέχεια φαγητό και προσοχή. Μια μικρή Κουκουβάγια, που όταν την παραλάβαμε ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένη, εξαντλημένη και αδύνατη, χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα έχει τη συνήθεια να βγαίνει από το κουτί της και να σουλατσάρει στο δωμάτιο με πολύ αέρα.
Αν και οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους εθελοντές της «Δράσης» με πολύωρες βάρδιες, η χαρά που γευόμαστε κάθε φορά που ένα από αυτά τα πλάσματα επιστρέφει στη φύση είναι απερίγραπτη, και μπορεί να σβήσει κάθε ίχνος κούρασης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου, ώρα 19:30, είμασταν στο Οικολογικό Στέκι, Φιλίππου 51 Θεσσαλονίκη, και παρουσιάσαμε το έργο μας στο πλαίσιο των "Συναντήσεων της Τρίτης" που διοργάνωσε η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Οικολογικής Κίνησης...

Πρωί Κυριακής 22 Μαίου 2011, πλατεία Αριστοτέλους και "άπειρα" προσκοπάκια περνάνε όλο χαρά και όρεξη από stands περιβαλλοντικών ομάδων και κάνουν διάφορες δραστηριότητες.
Κάπου εκεί και μεις, εθελοντές της ομάδας, που τα υποδεχόμαστε με χαρά και κουβεντιάζουμε μαζί τους.   

Η άνοιξη σύντομα θα μας αποχαιρετήσει αλλά φεύγοντας μας αφήνει δώρα, τους καρπούς της. Καρποί αυτής είναι και οι νεοσσοί αλλά και τα μωρά θηλαστικών ή ερπετών. Κάποια από αυτά, όμως, αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρήζουν βοήθειας. Η συνηθέστερη αιτία εξαιτίας της οποίας, ένα τέτοιο ζωάκι καταλήγει στην ομάδα μας, είναι η απομάκρυνσή του από τη φωλιά, είτε πρόκειται για πτηνό είτε για θηλαστικό. Συνήθως, αυτή αποτελεί τυχαίο γεγονός, ενώ κάποιες φορές οι γονείς είναι αυτοί που αποφασίζουν αν ένας απόγονός τους πρέπει να απομακρυνθεί, προκειμένου να επιβιώσουν οι υπόλοιποι. Σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τα νεαρά αυτά ζώα από τις φωλιές τους για να τα εξημερώσουν. Οι περιπτώσεις, όμως, αυτές έχουν σχεδόν πάντα δυσάρεστη κατάληξη για τη ζωή του ζώου.


Το Σάββατο 14/5 απελεθερώθηκαν, αφού πρώτα δακτυλιώθηκαν, δύο Μικροτσικνιάδες, κοντά στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης, σε καλαμιώνες του ποταμού Αξιού. Τα κατατόπια γνώριζε συνεργάτης μας από την περιοχή, ο οποίος μας οδήγησε εκεί και είχε τη χαρά να συμβάλει στο να επιστρέψουν τα δύο πουλιά στη φύση.

Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7.30μμ Μικρόπολις - bar

Μια ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να επικοινωνήσουμε, να σκάσουμε κανά χαμόγελο,να πάψουμε σιγά σιγά να είμαστε συγκάτοικοι και να δοκιμάσουμε να γίνουμε σύντροφοι.

Ημερολόγιο 2017

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες