Η ενασχόληση με τα άγρια Ζώα δεν είναι εύκολη, είναι σκληρή και δύσκολη εργασία και γι’ αυτούς που ίσως αναρωτιούνται ή δε ξέρουν, ΝΑΙ εθελοντική εργασία. Ειδικά αυτή την εποχή που οι εισαγωγές στο σταθμό της Δράσης έχουν εκτιναχθεί.

Μετά λοιπόν από ώρες "βιοποριστικής" δουλειάς που συνήθως έχει ο καθένας μας, ακολουθούν κάποιες ώρες γνήσιας παραγωγής έργου και παρ' όλη τη σωματική μας κούραση κάποιες τέτοιες στιγμές μας αποζημιώνουν στο μέγιστο. Για να μην νομίζετε ότι οι εθελοντές δεν αμοίβονται!!

Παρακολουθήστε έναν ασημόγλαρο να τρώει στο σταθμό μας...

Απολαύστε ένα νεοσσό νανόμπουφο στο κουτί του.

Το νανομπουφάκι κουνιέται στο ρυθμό της μουσικής που ακούγεται στο βάθος. Στο κουτί του το νέο μας λογότυπο

Από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 είμασταν στο 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που έγινει στο πάρκο των σκύλων στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για το φεστιβάλ στο http://antiratsistiki.gr/

Είναι Τρίτη, λίγο πριν τη συνέλευση και έχουν μαζευτεί πολλά ζώα και όλοι μαζί τα ετοιμάζουμε για αποστολή στην Αίγινα.

Μέσα στη κούραση της δουλειάς μια εικόνα για χαμόγελα...

Από την αρχή του μήνα φιλοξενούμε στη «Δράση για την Άγρια Ζωή» μεγάλο αριθμό νεοσσών, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό, απλώς δεν είναι ακόμα έτοιμοι να πετάξουν. Όλοι οι εθελοντές είμαστε ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε από τόσο κοντά τα τρισχαριτωμένα αυτά πλασματάκια και καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για την φροντίδα και επανένταξή τους. Δυστυχώς οι απώλειες είναι αναπόφευκτες και αυτό μας κοστίζει συναισθηματικά. Κάποιοι από τους νεοσσούς, όπως ο μικρούλης τσαλαπετεινός της φωτογραφίας, δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες, μακριά από τη φροντίδα των γονιών τους. Κάποιοι άλλοι πάλι μας εκπλήσσουν ευχάριστα καθώς εμφανίζουν αξιοσημείωτη ανάπτυξη απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Από αυτό το γεγονός αντλούμε δύναμη και υπομονή για να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας αγόγγυστα.
Ο μικρούλης Νανόμπουφος της φωτογραφίας είναι από τους πιο απαιτητικούς φιλοξενούμενούς μας, καθώς ζητά σχεδόν συνέχεια φαγητό και προσοχή. Μια μικρή Κουκουβάγια, που όταν την παραλάβαμε ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένη, εξαντλημένη και αδύνατη, χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα έχει τη συνήθεια να βγαίνει από το κουτί της και να σουλατσάρει στο δωμάτιο με πολύ αέρα.
Αν και οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τους εθελοντές της «Δράσης» με πολύωρες βάρδιες, η χαρά που γευόμαστε κάθε φορά που ένα από αυτά τα πλάσματα επιστρέφει στη φύση είναι απερίγραπτη, και μπορεί να σβήσει κάθε ίχνος κούρασης.

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες