Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Απελευθέρωση Γερακίνας στη Νέα Τρίγλια


Η γερακίνα της φωτογραφίας βρέθηκε και στάλθηκε σε εμάς από ανθρώπους που νοιάστηκαν για την επιβίωση ενός τόσου όμορφου αρπακτικού. Πρόκειται για ένα νεαρό θηλυκό άτομο δύο ετών. Όταν μας την έστειλαν δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το που βρέθηκε ή τι είχε και γιατί έπεσε στα χέρια ανθρώπων. Το μόνο που φαινόταν ξεκάθαρα είναι ότι το ζώο αυτό είχε κατεστραμμένο πτέρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να την απελευθερώσουμε άμεσα παρόλο που δεν είχε κανένα άλλο τραύμα ή πρόβλημα.

Επειδή δεν ακολουθήθηκαν σωστά οι οδηγίες για την αποστολή του πουλιού όπως έπρεπε, σε κατάλληλο χαρτόκουτο, το πτέρωμά της καταστράφηκε. Ενώ υπήρχε όλη η καλή διάθεση από τους διασώστες της να βοηθήσουν τη Γερακίνα, η μη σωστή διαχείριση της λίγο έλειψε να της στοιχήσει την ελευθερία και τη ζωή. Έτσι έμεινε μαζί μας για δύο εβδομάδες έως ότου το πτέρωμα της να φτιάξει και να είναι ικανή να πετάξει και πάλι ελεύθερη. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι όταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο κι έχουμε την καλή διάθεση να το βοηθήσουμε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι πρόκειται για άγριο ζώο και χρειάζεται προσεκτική διαχείριση ώστε να μην επιβαρυνθεί η ήδη άσχημη κατάστασή του.  Έτσι το πρωί της 6ης Μαρτίου 2011 αφού δακτυλιώθηκε απελευθερώθηκε στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής για να συνεχίσει να πετάει ελεύθερη.
Της ευχόμαστε καλό ταξίδι μέσα από την καρδιά μας και να μην ξαναβρεθεί ποτέ κοντά μας παρά μόνο από παρατήρηση της στη φύση…

Δείτε φωτογραφίες από την απελευθέρωση...


You are here Νέα > Απελευθερώσεις > Απελευθέρωση Γερακίνας στη Νέα Τρίγλια
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!