Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

Μετανάστες και πουλιάΑν οι μετανάστες είναι παράνομοι τότε είναι και τα μεταναστευτικά πουλιά. Και αν πρέπει να τους συλλαμβάνουμε και να τους επαναπροωθούμε το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και στα πουλιά.

Τα πουλιά όμως τα χαιρόμαστε, τα απολαμβάνουμε και τα ευχόμαστε κάθε φορά που περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας ή ξαποστάζουν για λίγο δίπλα μας. Μα και αν περνάνε το χειμώνα τους σε μας το θεωρούμε ευλογία και τα θαυμάζουμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε λοιπόν και για τους μετανάστες.

Όμως για αυτούς κάνουμε φράκτες, στρατόπεδα, γκέτο, συλλήψεις. Τους κρύβουμε, τους σκεπάζουμε, τους συκοφαντούμε και τους αγνοούμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε να κάνουμε και για τα πουλιά.

Φροντίζουν βέβαια κάποιοι για αυτό. Στήνουν παγίδες, ενέδρες, κλουβιά, πυροβολάνε για πλάκα νόμιμα ή παράνομα. Κυνηγάνε και το λένε σπόρ και χόμπυ.

Και για το κράτος οι μετανάστες είναι χόμπυ. Τους κρατάς όσο θέλεις, να κάνουν τις δουλειές και μετά δρόμο, τους νομιμοποιείς προσωρινά και μετά έτσι, για πλάκα, τους κόβεις τη ζωή και δρόμο. Δρόμο όμως προς τα που; προς τα πίσω από κει που ήρθαν και όχι προς τα εκεί που πηγαίνουν.

Να στέλνουμε τότε και τα πουλιά πίσω. Μα εκεί έχει κρύο, αλλού θέλουν να πάνε. Εκεί έχει χειμώνα... Εκεί θα πεθάνουν.

Όσο όμως και να πυροβολήσουν αυτά πετάνε και πάνε εκεί που θέλουν. Και κάποιοι είναι δίπλα τους και τα υποστηρίζουν. Και τα χαίρονται.

Το ίδιο και αυτοί. Δεν θα τους σταματήσει κανένας χυδαίος φράκτης, άνθρωπος ή νόμος. Και κάποιοι θα είναι δίπλα τους. Να τους δίνουν κουράγιο κα υποστήριξη.

Δεν μπορούμε πάρα να είμαστε δίπλα τους. Όσο περιθάλπουμε πυροβολημένα - και θα το κάνουμε όσο υπάρχουν κυνηγοί – θα είμαστε δίπλα τους.εθελοντές της ομάδας «Δράση για την Άγρια Ζωή»* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στα blog αλληλεγγύης του αγώνα που έκαναν 300 μετανάστες απεργοί πείνας από 25 Γενάρη 2011 για 44 ημέρες.
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!