Την προηγούμενη εβδομάδα δαχτυλιώσαμε στην Δράση μερικά πουλιά, που είναι έτοιμα για απελευθέρωση. Ο Γκιώνης ήταν ένα από αυτά. Έφτασε στην Δράση πριν από μερικές μέρες και μετά από την σωστή φροντίδα το ζώο ήταν έτοιμο για απελευθέρωση. Μόλις τα ζώα είναι έτοιμα για επανένταξη επιλέγεται το κατάλληλο κάθε φορά περιβάλλον και προγραμματίζεται μια απελευθέρωση. Το ίδιο έγινε και με αυτόν τον ασθενή μας.
Επανένταξη Γκιώνη
Μετά από αρκετές ημέρες θεραπείας, λοιπόν, το Σάββατο το απόγευμα, αφέθηκε ο Γκιώνης που μας είχε έρθει τραυματισμένος με πρόβλημα στο αριστερό του μάτι!

Η εθελοντρια Αναστασία Φερβέλη που είχε τη χαρά να τον αφήσει να πετάξει και πάλι ελεύθερο, μοιράστηκε με λίγα λόγια την εμπειρία της μαζί μας .

Σάββατο, 11 Μαϊου 2013: είχα την τύχη να βρίσκομαι στην απελευθέρωση ενός γκιώνη, και μάλιστα να τον απελευθερώσω εγώ! Ο γκιώνης είναι ένα από τα μικρότερα νυκτόβια πουλιά στην Ευρώπη- χωρούσε στις παλάμες μου. Επειδή ήταν τόσο μικρός ανησυχούσα πως μπορεί να το τραυμάτιζα με τα χέρια μου αν το έσφιγγα λίγο παραπάνω. Όσο τον κρατούσα ο γκιώνης ήταν εντελώς ακίνητος, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Όπως έμαθα αργότερα ήταν λόγω φόβου. Τελικά όμως όταν άνοιξα λίγο τα χέρια μου πέταξε κατευθείαν προς τα πιο κοντινά δέντρα (αν και είχα απλώσει τα χέρια μου προς άλλη κατεύθυνση).

Μου έκανε πολλή εντύπωση η συμπεριφορά του (η ακινησία, το πέταγμα προς τα δέντρα) αλλά κυρίως αυτό που συγγένευσε ηταν η υφή του: είχε πολύ απαλό και πυκνό (υποθέτω) φτέρωμα. Από ό,τι έμαθα το φτέρωμά του βοηθάει ώστε να είναι αθόρυβο το πέταγμά του τη νύχτα.

 Ήταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα- η πιο κοντινή επαφή που είχα ποτέ με άγριο ζώο! Ελπίζω να ζήσει πολλά χρόνια! 


Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες