Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Σεμινάρια σε μαθητές

Σεμινάρια σε μαθητές
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.) σε συνεργασία με το σωματείο "Δράση για την άγρια ζωή" ξεκίνησαν μια σειρά "μίνι" σεμιναρίων στο πλαίσιο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές.

Ο σκοπός είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το έργο της "Δράσης" αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι έχει σχέση με τη φύση, την άγρια πανίδα και ειδικότερα την φροντίδα ή περίθαλψη άρρωστων ή τραυματισμένων άγριων ζώων.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου και η απήχηση που είχε ήταν μεγάλη. Τα παιδιά που παρακολούθησαν το σεμινάριο αντιλήφθηκαν μια άλλη διάσταση της άγριας πανίδας και έδειξαν ενδιαφέρον στον τρόπο αντιμετώπισης ζώων που χρειάζονται περίθαλψη. Γνώρισαν επίσης είδη ζώων που δεν είχαν φανταστεί ότι υπήρχαν πολύ κοντά τους στο γειτονικό περιβάλλον. Έμαθαν για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μερικών από αυτών και πως να αντιμετωπίζουν μια κατάσταση αν τους τύχει (εύρεση τραυματισμένου ζώου) καθώς και που μπορούν να απευθυνθούν.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια σε άλλα σχολεία της περιοχής αρμοδιότητας του Φ.Δ. κυρίως.

Λίλα Κάρτα

Γραφείο Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος Φ.Δ.

 

You are here Νέα > Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση > Σεμινάρια σε μαθητές
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!