Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Διάσωση χελώνας στο Σέιχ Σου

Απεγκλωβισμός Χελώνας στο Σειχ Σου
Το Πάσχα, κάποια από τα μέλη της Δράσης για την άγρια ζωή βρεθήκαμε στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου, όπου θαυμάσαμε τον ερχομό της άνοιξης στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, διαπιστώσαμε πως μία Eλληνική Xελώνα (testudo graeca), ζαλισμένη από τη χειμερία νάρκη καθώς μόλις είχε ξυπνήσει, είχε πέσει μέσα σε χαλάσματα κάποιου παλιού κτηρίου που στέκονται ακόμα στην περιοχή. Μέσα στα χαλάσματα υπήρχαν επίσης παλιά συρμάτινα πλέγματα.

Η χελώνα είχε εγκλωβιστεί εκεί και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού της, οπότε την απεγκλωβίσαμε και την αφήσαμε μερικά μέτρα μακρύτερα, όπου θα μπορούσε να συνεχίσει τον δρόμο της με ασφάλεια.

Το περιαστικό δάσος έχει χαρακτηρισθεί, με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1469/50, τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η ευθύνη για την προστασία αυτού του πνεύμονα της πόλης μας και των ζώων που κατοικούν εκεί είναι ευθύνη όλων μας.

 

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Σέιχ Σου

You are here Νέα > Διασώσεις > Διάσωση χελώνας στο Σέιχ Σου
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!