Η αλληλεγγύη δεν έχει κατεύθυνση, είναι αμφίδρομη, εκεί όπου υπάρχουν ειλικρινή, ανιδιοτελή κίνητρα. Και το μάθημα αυτό μας το έδωσαν οι πρόσφυγες, οι πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό "Καραμανλής", πρώην βυρσοδεψείο, λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Δράσης στο Καλοχώρι. Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 ήρθαν από τον καταυλισμό επτά άντρες και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις εργασίες συντήρησης των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου. Έτσι απλά, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς πολλές συννενοήσεις.

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία μέσω των εθελοντών του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού για το πως θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε ανάγκες των προσφύγων. Και ήρθαν τελικά αυτοί να εξυπηρετήσουν τις δικές μας ανάγκες! Και μάλιστα εν μέσω Ραμαζανιού, θρησκευτικής περιόδου όπου δεν τρώνε και δεν πίνουν ούτε γουλιά νερού.

Η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη και η κίνησή τους ακόμα πιο συγκινητική. Τους ευχαριστούμε πολύ... Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την ημέρα εργασιών καθώς και από επόμενη ημερομηνία (25/6/2016) όπου ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε εκείνο το σημείο δουλειάς με την βοήθεια και μικρών εθελοντών...


Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες