Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Επανένταξη Σπίνου μετά από πρόσκρουση σε τζάμι

Σπίνος σε επανένταξη

Το πουλί της φωτογραφίας είναι ένας νεαρός θηλυκός Σπίνος. Βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο έδαφος και μάλλον είχε προηγηθεί πρόσκρουση του σε τζάμι.

Πολλά πουλιά όταν προσκρούουν σε τζάμια μπορεί να πεθάνουν ακαριαία ή να πεθάνουν αργότερα από κάποιο από τους κινδύνους που υπάρχουν όταν ένα ζώο είναι αναίσθητο, το πιο πιθανό είναι να το αρπάξει γάτα. Ευτυχώς το συγκεκριμένο πουλί είχε καλύτερη μοίρα, μιας και η κυρία που το βρήκε μας το έφερε αμέσως. Του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα κιόλας ήταν μια χαρά στην υγεία του και έτοιμο να ξαναπετάξει!

 

To πιο συνηθισμένο ατύχημα των πουλιών που ζουν ή περνούν από τις πόλεις είναι να προσκρούουν σε τζάμια, διάφανα διαχωριστικά, τζαμαρίες κ.α. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το νούμερο των πουλιών που πεθαίνουν από πρόσκρουση σε τζάμι είναι 1 δισεκατομμύριο κάθε έτος. Αλλά ακόμα και στη δική μας χώρα είναι σοβαρό πρόβλημα που όμως μπορεί να λυθεί πανεύκολα και εξαρτάται από εμάς. Ένα απλό αυτοκόλλητο στο τζάμι ή κάποιο άλλο διακριτικό στοιχείο, θα βοηθήσει ώστε το πουλί να αντιληφθεί ότι υπάρχει εμπόδιο και να το αποφύγει. Η κίνηση είναι πολύ απλή και σημαντική..

Δείτε και το ρεπορτάζ του national geographic

You are here Νέα > Απελευθερώσεις > Επανένταξη Σπίνου μετά από πρόσκρουση σε τζάμι
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!