Η Γερακίνα είναι ένα από τα πιο κοινά είδη αρπακτικών πουλιών της Ελλάδας και τρέφεται κυρίως με ποντίκια και μικρά θηλαστικά, αλλά και φίδια, σαύρες και μεγάλα έντομα.

Κοντά στο χωριό Βροντερό της Πρέσπας βρέθηκε κρεμασμένη από τα πόδια σε ένα δέντρο μια ενήλικη Γερακίνα. Είναι φανερό πως το πουλί έπεσε θύμα της, δυστυχώς διαδεδομένης, προκατάληψης που επιμένει να ξεχωρίζει τα είδη της άγριας ζωής σε ωφέλιμα και επιβλαβή. Ευτυχώς το πουλί έγινε εγκαίρως αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και το παρέδωσε στον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.


Εκτός από τους ελαφρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τη βάναυση συμπεριφορά που δέχτηκε, η Γερακίνα υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση. Αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελόντρια της Δράσης για την Άγρια Ζωή που μένει στην περιοχή. Η κατάσταση του πουλιού ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης. Μετά από μερικές βδομάδες νοσηλείας η Γερακίνα επέστρεψε στο σπίτι της, υγιέστατη και δακτυλιωμένη! Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης, τα ΚΤΕΛ Φλώρινας και όλους όσους βοήθησαν την Γερακίνα να ξαναπετάξει ελεύθερη.


Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες