Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

souvenirs

Purchase a souvenir - Support Action for WildLife

800x560 Agria zoi Tshirt Group1
Purchase a souvenir and support Action for Wild Life

SUPPORT US - DONATE via PAYPAL

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Επανένταξη Γερακίνας στις Πρέσπες

There are no translations available.

Επανένταξη Γερακίνας στις Πρέσπες

Η Γερακίνα είναι ένα από τα πιο κοινά είδη αρπακτικών πουλιών της Ελλάδας και τρέφεται κυρίως με ποντίκια και μικρά θηλαστικά, αλλά και φίδια, σαύρες και μεγάλα έντομα.

Κοντά στο χωριό Βροντερό της Πρέσπας βρέθηκε κρεμασμένη από τα πόδια σε ένα δέντρο μια ενήλικη Γερακίνα. Είναι φανερό πως το πουλί έπεσε θύμα της, δυστυχώς διαδεδομένης, προκατάληψης που επιμένει να ξεχωρίζει τα είδη της άγριας ζωής σε ωφέλιμα και επιβλαβή. Ευτυχώς το πουλί έγινε εγκαίρως αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος και το παρέδωσε στον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.


Εκτός από τους ελαφρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τη βάναυση συμπεριφορά που δέχτηκε, η Γερακίνα υπέφερε από εξάντληση και αφυδάτωση. Αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελόντρια της Δράσης για την Άγρια Ζωή που μένει στην περιοχή. Η κατάσταση του πουλιού ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της οργάνωσης. Μετά από μερικές βδομάδες νοσηλείας η Γερακίνα επέστρεψε στο σπίτι της, υγιέστατη και δακτυλιωμένη! Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης, τα ΚΤΕΛ Φλώρινας και όλους όσους βοήθησαν την Γερακίνα να ξαναπετάξει ελεύθερη.

You are here: News > Releases > Επανένταξη Γερακίνας στις Πρέσπες
October 2016, we have already received more animals than past years Support now!