Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

souvenirs

Purchase a souvenir - Support Action for WildLife

800x560 Agria zoi Tshirt Group1
Purchase a souvenir and support Action for Wild Life

SUPPORT US - DONATE via PAYPAL

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Διασώσεις καλοκαιριού

There are no translations available.

 

Είναι συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι να καταστρέφονται φωλιές και να παγιδεύονται ζώα. Παρακολουθείστε δύο ιδιαίτερα γεγονότα που αφορούσαν σε πελαργούς. Το πρώτο έχει να κάνει με αποκατάσταση φωλιάς με μικρά πελαργάκια και το δεύτερο με ένα πολύ άσχημο τραυματισμό πελαργού...

Αποκατάσταση φωλιάς πελαργών στις 8/6/2017

Φωλιά Πελαργών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είχε γείρει επικίνδυνα και το ένα από τα τρία μικρά πελαργάκια έπεσε. Προκειμένου να μην πέσουν και τα υπόλοιπα, ειδοποιήσαμε το ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος την επόμενη κιόλας ημέρα αντικατέστησε τη φωλιά τοποθετώντας στη θέση της καινούργια. Στη συνέχεια ανεβάσαμε πάνω ξύλα και άλλο υλικό από τη φωλιά και επανατοποθετήσαμε τα μικρά προκειμένου να συνεχίσουν να τα φροντίζουν οι γονείς τους, οι οποίοι αμέσως με το που κατέβηκε ο γερανός γύρισαν στη φωλιά τους. Ευχαριστούμε το ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση συνδρομή του.

 

Διάσωση Πελαργού στο Νεοχώρι Σερρών στις 12/7/2017

Την προηγούμενη βδομάδα νεαρό πελαργάκι είχε σουβλιστεί από παλούκι που υπήρχε στο σημείο που οι γονείς του φτιάξαν τη φωλιά. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό καθώς το ξύλο βγήκε από την άλλη μεριά του στόματος και δεν τρύπησε το κρανίο. Η άμεση επέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ) με τη συντονισμένη συνδρομή ΔΕΔΔΗΕ, πυροσβεστικής και αστυνομίας έσωσε το πουλί το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας όπου πλέον αναρρώνει.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φ.Ο.Σ. https://www.facebook.com/filozoikosserron/posts/1084419041657984

 

You are here: News > Rescues > Διασώσεις καλοκαιριού
October 2016, we have already received more animals than past years Support now!