Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων προγραμματίστηκαν κάποιες επανεντάξεις άγριων ζώων σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε Μακεδονία και Θράκη. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις προγραμματιζόμενες ημερομηνίες είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση ορισμένων από αυτές.

Μία από τις απελευθερώσεις που υλοποιήθηκε, παρά το ελαφρύ χιονάκι που έκανε, έγινε στο ρέμα Μπογδάνα σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας Βόλβης. Η απελευθέρωση πήγε καλά αν και το σχολείο που ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί για την ημέρα υγροτόπων ακύρωσε λόγω καιρού.

 «Η γερακίνα στην αρχή ήταν λίγο ζαλισμένη, όταν την αφήσαμε στάθηκε για λίγο, μας κοίταξε, γύρισε κοίταξε και το μέρος, σταμπάρισε το δέντρο στο βάθος και μετά άνοιξε τα φτερά της για εκεί.» λέει η κ. Λίλα Κάρτα υπάλληλος του Φορέα Διαχείρισης.

Το πουλί, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είχε προηγουμένως δακτυλιωθεί από το βιολόγο μέλος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών κ. Σάββα Καζαντζίδη, όπως και τα περισσότερα που απελευθερώνουμε άλλωστε.

Δείτε εικόνες από την απελευθέρωση...


Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Ημερολόγιο 2018

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Ενισχύστε

Ημερολόγιο 2018

Τα καινούργια ημερολόγια της Δράσης με θέμα "Επανεντάξεις"

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες