Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

Γούνα: απαλή, λαμπερή από βία και αίμα

Οι τάσεις της μόδας και φέτος το χειμώνα ξαναφέρνουν στις πασαρέλες και τις βιτρίνες τη γούνα με τη μορφή παλτού, γιλέκου ή στολιδιού σε κουκούλες, γιακάδες και τσάντες. Αυτό το “έργο υψηλής ποιότητας και τεχνικής” --όπως χαρακτηρίζεται από το Ελληνικό κέντρο γούνας-- αναμένεται να “κλέψει την παράσταση”, “να μονοπωλήσει τα βλέμματα” και να “αποκαλύψει στο κοινό το πιο γοητευτικό της πρόσωπο” όπως περιγράφει η νέα διαφημιστική καμπάνια για την 37η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ το Μάιο του 2012.

Πίσω από τα φώτα, την λάμψη, την κομψότητα και την δήθεν κοινωνική ανάδειξη η γούνα ντροπιάζει τον πολιτισμό μας αποτελώντας αιτία θανάτου εκατομμυρίων ψυχών κάθε χρόνο.

Ζώα όπως το μινκ, το τσιντσιλά, το ρακούν εκτρέφονται σε φάρμες ενώ άγρια ζώα όπως αλεπού, φώκια, αιχμαλωτίζονται από το φυσικό τους περιβάλλον με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν την γούνα τους –το τρίχωμά τους-για να διακοσμήσουν ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ υπηρετώντας την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Σε αυτά τα ζώα προστίθενται και άλλα πολλά και ακόμα πιο γνωστά είδη όπως ο σκύλος και η γάτα που στην Κίνα νόμιμα θανατώνονται για την γούνα τους.

Περισσότερα...

Παγίδευση άγριων πουλιών

Παγκόσμια μέρα μετανάστευσης πουλιών

Ένα υπέροχο βίντεο για την παγκόσμα μέρα μετανάστευσης

http://www.worldmigratorybirdday.org/

Μετανάστες και πουλιάΑν οι μετανάστες είναι παράνομοι τότε είναι και τα μεταναστευτικά πουλιά. Και αν πρέπει να τους συλλαμβάνουμε και να τους επαναπροωθούμε το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και στα πουλιά.

Τα πουλιά όμως τα χαιρόμαστε, τα απολαμβάνουμε και τα ευχόμαστε κάθε φορά που περνάνε πάνω από τα κεφάλια μας ή ξαποστάζουν για λίγο δίπλα μας. Μα και αν περνάνε το χειμώνα τους σε μας το θεωρούμε ευλογία και τα θαυμάζουμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε λοιπόν και για τους μετανάστες.

Όμως για αυτούς κάνουμε φράκτες, στρατόπεδα, γκέτο, συλλήψεις. Τους κρύβουμε, τους σκεπάζουμε, τους συκοφαντούμε και τους αγνοούμε. Το ίδιο θα ‘πρεπε να κάνουμε και για τα πουλιά.

Περισσότερα...

Δράκοι, φίδια, λύκοι, και άλλα συναφή

Αναδημοσίευση από http://www.oikologos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1459:0604&catid=64:wildlife&Itemid=193

...κάθε παραμύθι χρειάζεται και ένα δράκο για να είναι επιτυχημένο

Θα έχουν περάσει και δεκαπέντε χρόνια από τότε που στα βουνά και στα λαγκάδια, στα χωριά και στις πόλεις ακούμε απλούς και μη ανθρώπους να μιλούν για παράξενα «ζλάπια», ζούμπερα και κάθε μεγέθους φίδια και σαύρες να έχουν καταλάβει τη φύση.

Μικροί γκρίζοι λύκοι, αλλά και κανονικοί, χιλιάδες φίδια και υπερμεγέθεις σαύρες ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους. Για το αν πέθανε κάποιος εξ αιτίας τους, δεν ακούστηκε να λέμε την αλήθεια , αυτή την κακόμοιρη αλήθεια.

Έχω βρεθεί στα βουνά και βρίσκομαι χρόνια τώρα και έχω ακούσει ένα σωρό σχετικά να λέγονται.

Πώς όμως ξεκίνησε αυτό και πώς ξαφνικά διαδόθηκε, λαμβάνοντας τέτοια έκταση και ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο;

Περισσότερα...

Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!