Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Περίθαλψη

Πετρίτης στη Δράση

Πετρίτης


Ο Πετρίτης που έφτασε πυροβολημένος στη Δράση πριν λίγες ημέρες.

Κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες των κτηνιάτρων της Δράσης κ.Προύσαλη και κ.Πραξιτέλους και την πολύτιμη αρωγή του κ.Αγαθαγγελίδη, το γεράκι τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Δίνοντας όλοι μας τον καλύτερό μας ευατό, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να καταφέρει αυτό το υπέροχο πουλί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Περισσότερα...

Βάρδια στο νέο κέντρο

Βάρδια στις 10-12-2016

Και μια συνηθισμένη βάρδια… φαγητάκι μεσημεριανό, ώρα για πλύσιμο… και με ειδυλλιακό τοπίο.

Είναι ωραία στο νέο μας κέντρο!

Έλα κι εσύ!!

Πραγματικά κουρασμένος αλλα τόσο μα τόσο γεμάτος!

Περισσότερα...

Βάρδια στο Στέκι

Τελευταία Στεκοβάρδια...

Στην σημερινή τελευταία βάρδια στο Στέκι ένιωθα τόσο χαρούμενη, σκεφτόμουν πως ένα ολόκληρο κεφάλαιο κλείνει και ανοίγεται μπροστά μας ένα ολοκαίνουργιο, ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο!

Πόσοι αγώνες, πόσες θυσίες, πόσα ξενύχτια και αγωνίες σε σπίτια, υπόγεια και χαλάσματα.

Πόσοι άνθρωποι επέμειναν και κέρδισαν να γίνεται πλέον η περίθαλψη όχι στο μπάνιο του σπιτιού τους αλλά σε ένα πανέμορφο χώρο φτιαγμένο αποκλειστικά για περίθαλψη!!

Σκεφτόμουν ότι είναι η τελευταία φορά που σφουγγαρίζω αυτόν τον μουσαμά και πως από αύριο θα σφουγγαρίζω το θερμό δωμάτιο, την εντατική, το ιατρείο!!!

Αυτά σκεφτόμουν και άλλα πολλά και ήμουν ευτυχισμένη.

Περισσότερα...

2ο χειρουργείο στο Τσακάλι

Επιτυχημένο και το 2ο χειρουργείο για το τσακαλάκι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες το δεύτερο χειρουργείο στην κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη. Ο μικρός μας φίλος ήδη περπατάει πολύ καλά και κινείται με μεγάλη άνεση. Μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα όπου θα παραμείνει για το χειμώνα προκειμένου να ετοιμαστεί για την επιτυχή επανένταξή του. Ευχαριστούμε τον Κυριάκο αλλά και όλους εσάς που στηρίξατε οικονομικά το εγχείρημα (Καλλιστώ, ΜΦΙ Μετεώρων, Ελισάβετ, Δέσποινα, Παναγιώτα, Γιώργος, Μαρία, Έφη, Ειρήνη) και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος.

Περισσότερα...

Πυροβολημένος Βαλτόμπουφος

Τραυματισμένος Βαλτόμπουφος

Ένα τραυματισμένο από σκάγια Βαλτόμπουφο παραλάβαμε στα τέλη Νοεμβρίου από το Ηλιόλουστο Κιλκίς, μέσω του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς. Το πουλί, όπως όλα δείχνουν, έχασε το φως του και δεν θα μπορέσει να ζήσει ξανά ελεύθερο. Η κατάσταση της υγείας του έχει πλέον σταθεροποιηθεί και σύντομα θα βρίσκεται στο ΕΚΠΑΖ, στην Αίγινα.

Πρόκειται από τους σπάνιους ασθενείς μας, μια και το είδος απαντάτε σε πολύ λίγες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η ύπαρξή του στην περιοχή μας δίνει ελπίδες για εξάπλωση του είδους. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο νυχτόβιο αρπακτικό και ας ελπίσουμε να έχουμε τη χαρά να το συναντήσουμε κάποια στιγμή και ελεύθερο να πετά στη φύση.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Περίθαλψη
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!