Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Περίθαλψη

Καστανόπαπια πυροβολημένη

Καστανόπαπια πυροβολημένη


Αυτές τις μέρες φιλοξενούμε μια Kαστανόπαπια, είδος σπάνιο και απειλούμενο. Το συγκεκριμένο άτομο βρέθηκε από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου πυροβολημένο.

Περισσότερα...

Νεοσσός Νανόμπουφος τραυματισμένος

Νεοσσός Νανόμπουφος με κάταγμα

Στις αρχές του Φλεβάρη παραλάβαμε τον πρώτο μας νεοσσό! Ένα Νανόμπουφο (Asio otus) με ανοιχτό κάταγμα αριστερού μεταταρσίου. Πολύ νωρίς φέτος ξεκίνησαν οι εισαγωγές νεοσσών και το γεγονός ήταν μια έκπληξη για μας, στην καρδιά του χειμώνα να έχουμε κιόλας ένα νεοσσό και μάλιστα τελικού σταδίου (λίγο πριν τα πρώτα του πετάγματα).

Το κάταγμα ήταν αρκετά σοβαρό και κρίθηκε ότι χρειάζεται άμεσα χειρουργείο, περιμένουμε λοιπόν πώς θα πάει η πορεία της κατάστασή του.

Περισσότερα...

Φλαμίγκο διάτρητο από σκάγια

Πυροβολημένο Φλαμίγκο

Από τα πρώτα ζώα που παραλάβαμε με το νέο έτος, ήταν ένα πανέμορφο αρσενικό Φοινικόπτερο (Pheonicopterus ruber). Βρέθηκε τραυματισμένο στην παραλία της Περαίας.

Η κλινική εξέταση μάς αποκάλυψε κατάγματα σε φτερούγα και πόδι και τραύματα στο στέρνο.

Από τις πρώτες στιγμές δεν ήμασταν καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία της κατάστασής του, παρόλο που το ζώο έδειχνε δραστήριο και αντιδρούσε φυσιολογικά στα εξωτερικά ερεθίσματα. Εντούτοις, η επιβίωσή του στάθηκε αδύνατη.

Η υποψία μας ότι ο τραυματισμός του προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο επιβεβαιώθηκε με τον ακτινολογικό έλεγχο.

Περισσότερα...

Κουκουβάγια ο πρώτος μας επισκέπτης

Πρώτη εισαγωγή του 2015


Μια Κουκουβάγια είναι ο πρώτος μας ασθενής για το 2015. Ευχόμαστε να πετάξει ξανά ελεύθερη και υγιής σύντομα...

Περισσότερα...

Σκαντζοχοιράκια στο χώρο περίθαλψης

Τελευταία βάρδια του 2014

31/12 σήμερα και η τελευταία βάρδια του έτους τελείωσε. Ο Κώστας, η Μαρίνα και ο Τάσος μέσα στο κλίμα χαράς που επικρατούσε στην πόλη, φρόντισαν τον εγχειρισμένο Μπούφο, τα μικρά Σκαντζοχοιράκια που δυστυχώς ορφάνεψαν πριν λίγες μέρες καθώς και τα υπόλοιπα ζώα τα οποία νοσηλεύονται στο ιατρείο της Δράσης για την Άγρια ζωή.

Φεύγοντας με την σκέψη στα τόσα ζώα που πέρασαν φέτος από την Δράση και με την σιγουριά πως και του χρόνου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την περίθαλψη ευχηθήκαμε καλή τύχη στα νοσηλευόμενα ζώα.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Περίθαλψη
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!