Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Απελευθερώσεις

Νέα σχετικά με τις απελευθερώσεις και επανεντάξεις ζώων που οργανώνουμε

Απελευθέρωση σταχτάρας με κάταγμα στη φτερούγα

Στις αρχές Ιουλίου παραλάβαμε μία ενήλικη τραυματισμένη Σταχτάρα (Apus apus) από Χαλκιδική. Το πουλί έφερε συντριπτικό κάταγμα αριστερού πήχη και η κατάσταση του τραύματος κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Πολλά Κέντρα Περίθαλψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν θα ασχολούνταν καθόλου με ένα τέτοιο περιστατικό και θα προχωρούσαν σε ευθανασία του ζώου. Εμείς έχοντας συσσωρεύσει πολλά χρόνια εμπειρίας προσπαθήσαμε να το σώσουμε.

Έγινε άμεσα ανάταξη των οστών και ακινητοποίηση του κατάγματος και υπήρξε συνεχή υποστήριξη του πουλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στις 20 Ιουλίου ο νάρθηκας αφαιρέθηκε και το κάταγμα είχε δέσει. Έπρεπε τώρα το πουλί να ξεπεράσει την αγκύλωση που είχε δημιουργηθεί στην άρθρωση του καρπού πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε με επιμονή και φυσιοθεραπείες.

Έτσι στις 28 Ιουλίου έγινε η πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί. Αντί όμως να χαρούμε η θλίψη ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά μας καθώς το πουλί δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και χρειάστηκε να το μαζέψουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα. Ήταν ζωηρή και πολύ δυνατή, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες έδειχνε με όλη της την ψυχή πως ήθελε να ξαναπετάξει.

Το Σάββατο λοιπόν 30 Ιουλίου θα απελευθερώναμε κι άλλες Σταχτάρες οπότε αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ξανά μήπως πετάξει και το συγκεκριμένο πουλί.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση κορμοράνων και γλάρων στον Αξιό


Οι απελευθερώσεις συνεχίζονται...
Την Κυριακή 10/7 απελεθερώθηκαν δύο Κορμοράνοι και τρεις γλάροι στον Δέλτα του Αξιού.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση νανόμπουφου στον Πεντάλοφο


Απελευθερώσεων συνέχεια...
Το Σάββατο 9/7/2011 απελευθερώθηκε Νανόμπουφος στον Πεντάλοφο.

Περισσότερα...

Επανένταξη Πελαργών στη Χαλάστρα

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουμε καθημερινά νεοσσούς που είτε έχουν πέσει από τη φωλιά τους, είτε έχουν τραυματιστεί.Ένας μεγάλος αριθμός των νεοσσών αυτών είναι πελαργοί οι οποίοι είτε έχουν κάποιο ατύχημα πέφτοντας από τις ψηλές φωλιές τους ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τραυματίζονται από κεραυνούς που πέφτουν στην φωλιά. Τα νεαρά αυτά πουλιά δεν μπορούν να απελευθερωθούν αμέσως όπως κάποια άλλα είδη αλλά χρειάζονται επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον με μια σταδιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήσαμε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στον οποίο οδηγούνται τα ζώα που είναι έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα αλλά κάποιες φορές και κάποια ενήλικα που απλά έτυχε να έχουν κάποιο μικρό ατύχημα. Μετά από σύντομη παραμονή που εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά όταν τα ζώα είναι έτοιμα να πετάξουν απλά ανοίγουν τα φτερά και επιστρέφουν ελεύθερα εκεί που ανήκουν!

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία του χώρου και την εισαγωγή των πελαργών...

Περισσότερα...

Απελευθέρωση μικροτσικνιάδων στον Αξιό


Το Σάββατο 14/5 απελεθερώθηκαν, αφού πρώτα δακτυλιώθηκαν, δύο Μικροτσικνιάδες, κοντά στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης, σε καλαμιώνες του ποταμού Αξιού. Τα κατατόπια γνώριζε συνεργάτης μας από την περιοχή, ο οποίος μας οδήγησε εκεί και είχε τη χαρά να συμβάλει στο να επιστρέψουν τα δύο πουλιά στη φύση.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Απελευθερώσεις
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!