Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Απελευθερώσεις

Νέα σχετικά με τις απελευθερώσεις και επανεντάξεις ζώων που οργανώνουμε

Κουκουβάγια και γλάρος απελευθερώθηκαν στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής


Καθημερινή Τετάρτη 17/08/2011, στα γρήγορα, ετοιμάζεται εξόρμηση και απελευθέρωση στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.
Μια Κουκουβάγια και ένας Γλάρος απελευθερώθηκαν.
Παρέα, κουβέντα, παιχνίδι, φωτιά, ανατολή, μπάνιο και επιστροφή.
Καλή τύχη στα ζώα που βρήκαν πάλι την ελευθερία τους.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Πετροτουρλίδας και Σφηκιάρη στο Νέστο

Την φετινή πανσέληνο του Αυγούστου είχαμε την τύχη να ζήσουμε μοναδικές στιγμές εδώ στην Ξάνθη και αυτό χάρη στους εθελοντές της "Δράσης για την Άγρια Ζωή", οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να φροντίσουν νεοσσούς και τραυματισμένα ζώα και τελικά να μπορέσουμε εμείς να παραβρεθούμε την μαγική στιγμή της επανένταξης, της επιστροφής πίσω στη φύση!

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα, ξεκινήσαμε 3 φίλοι από την Ξάνθη με προορισμό την παραλία Μαγγάνων για να συναντηθούμε με τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Εκεί βέβαια η παρέα μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ και έπειτα από τις απαραίτητες συστάσεις εμφανίστηκε το κουτί στα χέρια της Φρόσως και της Δανάης.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Πετροτουρλίδας στο Νέστο

Απελευθέρωση Πετροτουρλίδας και διήμερη εκδρομούλα στο ποταμό Νέστο στις 13-15 Αυγούστου 2011
Καλό πέταγμα και καλή δροσιά για την παρέα.
Πληροφορίες στο 6979914852

Απελευθέρωση σταχτάρας με κάταγμα στη φτερούγα

Στις αρχές Ιουλίου παραλάβαμε μία ενήλικη τραυματισμένη Σταχτάρα (Apus apus) από Χαλκιδική. Το πουλί έφερε συντριπτικό κάταγμα αριστερού πήχη και η κατάσταση του τραύματος κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Πολλά Κέντρα Περίθαλψης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δεν θα ασχολούνταν καθόλου με ένα τέτοιο περιστατικό και θα προχωρούσαν σε ευθανασία του ζώου. Εμείς έχοντας συσσωρεύσει πολλά χρόνια εμπειρίας προσπαθήσαμε να το σώσουμε.

Έγινε άμεσα ανάταξη των οστών και ακινητοποίηση του κατάγματος και υπήρξε συνεχή υποστήριξη του πουλιού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσο διάστημα χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στις 20 Ιουλίου ο νάρθηκας αφαιρέθηκε και το κάταγμα είχε δέσει. Έπρεπε τώρα το πουλί να ξεπεράσει την αγκύλωση που είχε δημιουργηθεί στην άρθρωση του καρπού πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε με επιμονή και φυσιοθεραπείες.

Έτσι στις 28 Ιουλίου έγινε η πρώτη προσπάθεια να απελευθερωθεί. Αντί όμως να χαρούμε η θλίψη ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά μας καθώς το πουλί δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και χρειάστηκε να το μαζέψουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα. Ήταν ζωηρή και πολύ δυνατή, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες έδειχνε με όλη της την ψυχή πως ήθελε να ξαναπετάξει.

Το Σάββατο λοιπόν 30 Ιουλίου θα απελευθερώναμε κι άλλες Σταχτάρες οπότε αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ξανά μήπως πετάξει και το συγκεκριμένο πουλί.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Απελευθερώσεις
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!