Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Απελευθερώσεις

Νέα σχετικά με τις απελευθερώσεις και επανεντάξεις ζώων που οργανώνουμε

Απελευθέρωση νανόμπουφου στον Πεντάλοφο


Απελευθερώσεων συνέχεια...
Το Σάββατο 9/7/2011 απελευθερώθηκε Νανόμπουφος στον Πεντάλοφο.

Περισσότερα...

Επανένταξη Πελαργών στη Χαλάστρα

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουμε καθημερινά νεοσσούς που είτε έχουν πέσει από τη φωλιά τους, είτε έχουν τραυματιστεί.Ένας μεγάλος αριθμός των νεοσσών αυτών είναι πελαργοί οι οποίοι είτε έχουν κάποιο ατύχημα πέφτοντας από τις ψηλές φωλιές τους ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τραυματίζονται από κεραυνούς που πέφτουν στην φωλιά. Τα νεαρά αυτά πουλιά δεν μπορούν να απελευθερωθούν αμέσως όπως κάποια άλλα είδη αλλά χρειάζονται επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον με μια σταδιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήσαμε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στον οποίο οδηγούνται τα ζώα που είναι έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα αλλά κάποιες φορές και κάποια ενήλικα που απλά έτυχε να έχουν κάποιο μικρό ατύχημα. Μετά από σύντομη παραμονή που εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά όταν τα ζώα είναι έτοιμα να πετάξουν απλά ανοίγουν τα φτερά και επιστρέφουν ελεύθερα εκεί που ανήκουν!

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία του χώρου και την εισαγωγή των πελαργών...

Περισσότερα...

Απελευθέρωση μικροτσικνιάδων στον Αξιό


Το Σάββατο 14/5 απελεθερώθηκαν, αφού πρώτα δακτυλιώθηκαν, δύο Μικροτσικνιάδες, κοντά στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης, σε καλαμιώνες του ποταμού Αξιού. Τα κατατόπια γνώριζε συνεργάτης μας από την περιοχή, ο οποίος μας οδήγησε εκεί και είχε τη χαρά να συμβάλει στο να επιστρέψουν τα δύο πουλιά στη φύση.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση βραχοκιρκίνεζου και δεκαοχτούρας στον Αξιό


Έγινε την Τετάρτη 13 Απριλίου απελευθέρωση ενός αρσενικού Βραχοκιρκίνεζου και μιας νεαρής Δεκαοχτούρας στον Αξιό.

33 δευτερόλεπτα από την απελευθέρωση του βραχοκιρκίνεζου

Δείτε φωτογραφίες από την απελευθέρωση...

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Γερακίνας στη Νέα Τρίγλια


Η γερακίνα της φωτογραφίας βρέθηκε και στάλθηκε σε εμάς από ανθρώπους που νοιάστηκαν για την επιβίωση ενός τόσου όμορφου αρπακτικού. Πρόκειται για ένα νεαρό θηλυκό άτομο δύο ετών. Όταν μας την έστειλαν δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το που βρέθηκε ή τι είχε και γιατί έπεσε στα χέρια ανθρώπων. Το μόνο που φαινόταν ξεκάθαρα είναι ότι το ζώο αυτό είχε κατεστραμμένο πτέρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να την απελευθερώσουμε άμεσα παρόλο που δεν είχε κανένα άλλο τραύμα ή πρόβλημα.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Απελευθερώσεις
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!