Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Απελευθερώσεις

Νέα σχετικά με τις απελευθερώσεις και επανεντάξεις ζώων που οργανώνουμε
Επανένταξη Γερακίνων στην Ξάνθη

Επανένταξη των δύο Γερακίνων


Επανεντάχθηκαν οι δύο Γερακίνες που είχαν δακτυλιωθεί στις αρχές του μήνα. Η απελευθέρωση έγινε στη Λάφρη Ξάνθης από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Περισσότερα...

Σπίνος σε επανένταξη

Επανένταξη Σπίνου μετά από πρόσκρουση σε τζάμι

Το πουλί της φωτογραφίας είναι ένας νεαρός θηλυκός Σπίνος. Βρέθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο έδαφος και μάλλον είχε προηγηθεί πρόσκρουση του σε τζάμι.

Πολλά πουλιά όταν προσκρούουν σε τζάμια μπορεί να πεθάνουν ακαριαία ή να πεθάνουν αργότερα από κάποιο από τους κινδύνους που υπάρχουν όταν ένα ζώο είναι αναίσθητο, το πιο πιθανό είναι να το αρπάξει γάτα. Ευτυχώς το συγκεκριμένο πουλί είχε καλύτερη μοίρα, μιας και η κυρία που το βρήκε μας το έφερε αμέσως. Του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και την επόμενη μέρα κιόλας ήταν μια χαρά στην υγεία του και έτοιμο να ξαναπετάξει!

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Γερακίνας στο νέο μας χώρο στο Καλοχώρι

Επανένταξη Γερακίνας στο νέο μας κέντρο στο Καλοχώρι

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 είχαμε τη χαρά να επανεντάξουμε μια Γερακίνα στο Καλοχώρι. Η Γερακίνα βρέθηκε στη Φλώρινα και μετά από λίγες μέρες φιλοξενίας στο Σταθμό μας κρίθηκε έτοιμη για επανένταξη. Μια πράξη σπουδαία μα και συχνή για τα μέλη της Δράσης. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό το γεγονός είναι ότι ο χώρος απελευθέρωσης ήταν το ο νέος μας χώρος στο Καλοχώρι.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Δεντρογέρακου

Επανένταξη Δεντρογέρακου


Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στην Ευρωπαϊκή ημέρα οίνου, επανεντάξαμε ένα Δεντρογέρακο σε έναν αμπελώνα, έτσι συμβολικά! Το γεράκι ήρθε σε εμάς τραυματισμένο από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.

Περισσότερα...

Απελευθέρωση Καστανοκέφαλου γλάρου

Επανένταξη Καστανοκέφαλου γλάρου


Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου μαζί με μέλη του φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα επανεντάξαμε στο Γαλλικό ποταμό έναν Καστανοκέφαλο γλάρο. Ο γλάρος είχε βρεθεί, μερικές μέρες νωρίτερα, ανήμπορος να πετάξει στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

You are here Νέα > Απελευθερώσεις
Οκτώβρης 2016, η χρονιά ακόμα δεν τελείωσε κι έχουμε παραλάβει περισσότερα ζώα από όλα τα προηγούμενα έτη!Συνδράμετε τώρα!