Δράση για την Άγρια Ζωή - Action for Wildlife

souvenirs

Purchase a souvenir - Support Action for WildLife

800x560 Agria zoi Tshirt Group1
Purchase a souvenir and support Action for Wild Life

SUPPORT US - DONATE via PAYPAL

Κάντε δωρεά μέσω PaypalΥιοθετήστε ένα άγριο ζώο

Επανένταξη σκίουρου στην Σιθωνία

There are no translations available.

Απελευθέρωση σκίουρου

Το σκιουράκι βρέθηκε 1 Ιουλίου στο camping Sunnybay στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Οι ιδιοκτήτες του camping μας γνώριζαν καθώς μας είχαν φέρει για περίθαλψη αρκετά ζώα στο παρελθόν. Πρώτη φορά όμως ένα σκίουρο.

Το ζώο όταν το παραλάβαμε ήταν σε κακή κατάσταση. Είχε χτυπήσει (πιθανολογούμε κάποιο ατύχημα) και παρουσίαζε νευρολογικά προβλήματα. Ήταν ανήμπορο να σταθεί στα πόδια του και αμέσως του ξεκινήσαμε ειδική αγωγή προκειμένου να το κρατήσουμε στη ζωή. Επειδή ήταν και μωρό σε ηλικία η νοσηλεία του ήταν αρκετά δύσκολη καθώς έπρεπε να ταΐζεται με γάλα και με ειδικά συμπληρώματα για να υποκαταστήσουμε το γάλα της μητέρας του. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα έδειξε σημάδια βελτίωσης και σύντομα έγινε τελείως καλά. Δυστυχώς όμως ήταν πια αδύνατη η όποια προσπάθεια επανασύνδεσης με τη μητέρα και η ανατροφή του ήταν πλέον δική μας υπόθεση.


Περάσαμε μαζί την φάση απογαλακτισμού και τις πρώτες του δοκιμές σε διάφορες τροφές. Άρχισε να τρώει μόνο του φρούτα, ξηρούς καρπούς. Άρχισε να πειραματίζεται και να σκαρφαλώνει σε διάφορα μέρη και να πέφτει. Έπρεπε να μάθει να καθαρίζει μόνο του κάστανα, καρύδια, αμύγδαλα και κουκουνάρια. Τον δεύτερο μήνα μπήκε σε ένα μεγάλο χώρο και φτιάχτηκε ειδικά γι αυτό ένα σπιτάκι με ειδικές προδιαγραφές προκειμένου να συνηθίσει να κοιμάται εκεί ακόμα και όταν θα έφευγε από εμάς. Η όλη διαδικασία πήρε 3 μήνες μέχρι τη στιγμή που ήμασταν σίγουροι ότι θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο του στη φύση και αφού βρήκαμε μετά από πολύ ψάξιμο ένα μέρος που να είναι το κατάλληλο γιαυτό. Ευτυχώς μια οικογένεια θέλησε να «υιοθετήσει» την μικρή σκιουρίνα και να αναλάβει μέρος των πάρα πολλών εξόδων της νοσηλείας και επανένταξής του κάνοντας το πολύ δύσκολο έργο μας κάπως ευκολότερο.


Έτσι στις 2 του Οκτώβρη μετά από 3 μήνες πήγαμε όλοι μαζί : οι άνθρωποι που το βρήκαν μόνο του και αβοήθητο, η οικογένεια με το μικρό Δημήτρη που έγινε ο ανάδοχος του και όλοι εμείς από τη Δράση για την άγρια ζωή που καταφέραμε να το κρατήσουμε στη ζωή αλλά και επιτύχαμε να είναι ικανό να επανενταχθεί επιτυχώς στη φύση.

You are here: News > Releases > Επανένταξη σκίουρου στην Σιθωνία
October 2016, we have already received more animals than past years Support now!