Ποιος είναι πραγματικά ελεύθερος;

Αυτός που παλεύει να ικανοποιεί τα συνεχώς αυξανόμενα θέλω του και το αίσθημα του ακόρεστου που του προκαλείται μετά από την ολοκλήρωση κάθε απόλαυσης ή αυτός που έχει απαλλαγεί από τα θέλω του και ζει σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του;

Πολύ βαθύ το ερώτημα για να το θέσουμε σε μία κοινωνία όπου κυριαρχεί η προβολή της δυνατότητας να αποκτήσεις οτιδήποτε επιθυμήσεις. Η κατανάλωση δεν σταματά στα αναγκαία για να μην «πεθάνει», είναι απαραίτητο να επιβιώνει κι έτσι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανάγκες, νέες «δυνατότητες»!

Η απόκτηση ενός «ιδιαίτερου» κατοικίδιου ζώου, δεν είναι νέα δυνατότητα, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον όμως δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις, νομίμως, το «κατοικίδιό» σου σε νέα δραστηριότητα, το κυνήγι. Μπορείς με αυτό τον τρόπο να απολαύσεις και κάποια κρυφή σου επιθυμία, να δεις ζωντανά την θανάτωση ενός ζώου από ένα άλλο. Και αυτό να είναι δικό σου επίτευγμα, γιατί έχεις εκπαιδεύσει σωστά το αρπακτικό σου να σου φέρνει το θήραμα. Επιπλέον σε ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κυριαρχείς σε αυτό το εντυπωσιακό πλάσμα, που υπό άλλες συνθήκες θα ζούσε ελεύθερο, εσύ όμως είσαι ο εξουσιαστής του και αυτό έχει σχέση εξάρτησης μαζί σου. Τι μεγάλη ικανοποίηση!

Αυτά όλα μπορείς να τα περάσεις και στις επόμενες γενεές, κάνοντας παρουσιάσεις στα σχολεία και δίνοντας απτά παραδείγματα στα παιδιά για το πώς να εξουσιάζουν τα άλλα πλάσματα, πώς να δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης και πώς να κυριαρχούν σε αυτά.

Μην ξεχάσεις να βγάλεις μία selfie με το αρπακτικό πάνω στο μπράτσο σου ώστε να επιβεβαιώσεις τη ματαιοδοξία σου και την αυταρέσκεια σου, η εποχή το απαιτεί.

Κι όμως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν αυτή την ανάγκη, που θέλουν να μοιράζονται την ομορφιά της φύσης με τους φίλους τους και να απολαμβάνουν τα πλάσματα γύρω τους πλησιάζοντάς τα μόνο μέσα από τα κιάλια και τα τηλεσκόπια. Παιδιά που σέβονται  την ελευθερία των άλλων πλασμάτων και υποκλίνονται στις δυνατότητές τους, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να κυριαρχήσουν σε αυτά. Θα σου δείξουν με περηφάνια το μπλουζάκι που φοράνε με στάμπα μια φωτογραφία που τράβηξαν τα ίδια, με διάφορα τεχνάσματα ώστε να μην ενοχλήσουν τους νεοσσούς στη φωλιά.

Κι έτσι παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε τον αγώνα μας σταθεροί στις αξίες μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι στο τέλος η ομορφιά θα επικρατήσει γιατί η ασχήμια θα αυτοκαταστραφεί.

YouBeHero

Calendar 2024

Get Informed - Spread - Get Involved

Amazing Calendar 2024 with photos of the animals during their care.

We thank our volunteers Quentin, Agathe, Eglantine and Laetitia who photographed the animals and the graphic designer Christina Moudeli for editing the calendar.

We also thank the publishing organization KETHEA "Shape and color" for their prompt service.

You can get them by sending a message to our fb page.

How to reach us...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

We are along the cross street intersecting the side road of the Thessaloniki-Athens highway, at the 9th km, just before the Mercedes car dealership. Following this cross street, you can find us 1km ahead, towards the sea, just after the ZAK shoe factory.

 
In more detail...

 

 

I use tote bags by Action for Wildlife…

We take single-use plastic bags out of our lives and use reusable tote bags by Action for Wildlife, supporting the environment in more ways than one!

 

GTranslate

Videos of Action for Wildlife

Δράση σε Video

Documentaries for Action for Wildlife

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Souvenirs

Everyday Stories

Καθημερινές Ιστορίες