Σήμερα, μέρα ψήφισης του αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η Δράση για την Άγρια Ζωή συμμετέχει στη διαμαρτυρία και απαντάει με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη.

Δημοσιεύουμε τις απελευθερώσεις τριών άγριων ζώων που έγιναν το τελευταίο μήνα. Τα ζώα αυτά, και όχι μόνο, κατάφεραν να βρουν τις δυνάμεις τους και να επανενταχθούν στη φύση μετά από μακροχρόνια και για το καθένα ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο περίθαλψης τους. Το τί τους περιμένει στη φύση που επιστρέφουν δεν το ξέρουν, χρέος μας να προστατέψουμε το σπίτι όλων μας με κάθε τρόπο...

Ξεφτέρι με κάταγμα στη μία του φτερούγα αφού έδεσε και αποκαταστάθηκε το πέταγμά του επανεντάχθηκε στις 11 Απριλίου 2020 κοντά στην περιοχή που βρέθηκε.

Το πουλί αφήνει ελεύθερο ο Μπεν, που ήρθε στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες από τη Γαλλία, για να συμμετέχει στη Δράση για την άγρια ζωή εθελοντικά μέσω του προγράμματος European Volunteer Service.

 

 

Ο Χουχουριστής έπειτα από δίμηνη παραμονή και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την άγρια ζωή επέστρεψε ξανά στην περιοχή που βρέθηκε, έξω από τα Γρεβενά, κοντά στο Βενέτικο ποταμό. Στο μέρος όπου ζούσε προτού τραυματιστεί.

 

 

Τρεις βδομάδες χρειάστηκαν για να επανέλθει πλήρως ο Φιδαετός που βρέθηκε εξαντλημένος στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης. Ανέκτησε πλήρως τις δυνάμεις του και έτοιμος πλέον συνεχίζει το ταξείδι του σε άγνωστο για εμάς τόπο. Πριν την απελευθέρωση τοποθετήσαμε ειδικό μεταλλικό δακτυλίδι, ίσως κάποτε να χουμε νέα του!

 


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες