Η γερακίνα της φωτογραφίας βρέθηκε και στάλθηκε σε εμάς από ανθρώπους που νοιάστηκαν για την επιβίωση ενός τόσου όμορφου αρπακτικού. Πρόκειται για ένα νεαρό θηλυκό άτομο δύο ετών. Όταν μας την έστειλαν δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το που βρέθηκε ή τι είχε και γιατί έπεσε στα χέρια ανθρώπων. Το μόνο που φαινόταν ξεκάθαρα είναι ότι το ζώο αυτό είχε κατεστραμμένο πτέρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να την απελευθερώσουμε άμεσα παρόλο που δεν είχε κανένα άλλο τραύμα ή πρόβλημα.

Επειδή δεν ακολουθήθηκαν σωστά οι οδηγίες για την αποστολή του πουλιού όπως έπρεπε, σε κατάλληλο χαρτόκουτο, το πτέρωμά της καταστράφηκε. Ενώ υπήρχε όλη η καλή διάθεση από τους διασώστες της να βοηθήσουν τη Γερακίνα, η μη σωστή διαχείριση της λίγο έλειψε να της στοιχήσει την ελευθερία και τη ζωή. Έτσι έμεινε μαζί μας για δύο εβδομάδες έως ότου το πτέρωμα της να φτιάξει και να είναι ικανή να πετάξει και πάλι ελεύθερη. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι όταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο κι έχουμε την καλή διάθεση να το βοηθήσουμε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι πρόκειται για άγριο ζώο και χρειάζεται προσεκτική διαχείριση ώστε να μην επιβαρυνθεί η ήδη άσχημη κατάστασή του.  Έτσι το πρωί της 6ης Μαρτίου 2011 αφού δακτυλιώθηκε απελευθερώθηκε στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής για να συνεχίσει να πετάει ελεύθερη.
Της ευχόμαστε καλό ταξίδι μέσα από την καρδιά μας και να μην ξαναβρεθεί ποτέ κοντά μας παρά μόνο από παρατήρηση της στη φύση…

Δείτε φωτογραφίες από την απελευθέρωση...


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες