ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠOY

Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου 2014

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης θα προχωρήσουν το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 σε επανένταξη αποθεραπευμένων άγριων πουλιών στη λίμνη Κερκίνη. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 11:00 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στο χωριό Κερκίνη. Πρόκειται για 11 Πελαργούς (Ciconia ciconia), 1 Σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), 2 Τσίφτες (Milvus migrans), 1 Γερακίνα (Buteo buteo) και ένα Σταυραετό (Hierraetus pennatus). Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα ή κάποια από αυτά ενώ ακόμα ήταν μωρά και στάλθηκαν στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία.

Ο ένας από τους δύο Τσίφτηδες βρέθηκε στο έδαφος νεοσσός ακόμα μαζί με το αδελφάκι του, όταν από λάθος υλοτόμου κόπηκε το δέντρο όπου υπήρχε η φωλιά. Και τα δύο παρέλαβε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης ο οποίος φρόντισε για τη μεταφορά τους στη Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη, αλλά για το ένα από τα δύο πουλιά ήταν ήδη πολύ αργά. Έπειτα από λίγες ημέρες και με την κατάλληλη φροντίδα το πουλί δυνάμωσε κι έτσι στάθηκε εφικτή η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα. Εκεί αναπτύχθηκε πλήρως, και αφού άρχισε τα πρώτα του πετάγματα μπήκε σε κλωβό επανένταξης.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικά σωματεία τα οποία στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στα τηλέφωνα 6979914851 (ΕΚΠΑΖ) 6979914852 (Δράση για την Άγρια Ζωή).

Περισσότερες πληροφορίες για το δελτίο τύπου: Καλπάκης Σταύρος 6979914852.


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες